Cele mai căutate destinații din România pentru minivacanța de 1 Decembrie

Cele mai căutate destinații din România pentru minivacanța de 1 Decembrie

Mini-vacanța de 1 Decembrie e prilejul perfect pentru a explora locuri și destinații din România încărcate de povești, tradiții și peisaje și o ocazie minunată de a petrece câteva zile în tihnă, alături de familie sau prieteni. Există variante pentru toate gusturile și buzunarele, spun reprezentanții Nordis Travel, cea mai rafinată agenție de turism tailor made din România. O noapte de cazare la hoteluri de 4-5 stele coastă între 250 și 2.500 de lei.

Iulian Ene B2B Manager Nordis Travel

România este destinația pe care o recomandăm pentru minivacanța de 1 Decembrie. Avem o țară superbă, cu locuri speciale, care păstrează tradiții și obiceiuri unice. Diversitatea locurilor și destinațiilor îi poate satisface chiar și pe cei mai pretențioși”, spune Iulian Ene,B2B Manager Nordis Travel, care a făcut un top a destinațiilor preferate pentru minivacanța de 1 Decembrie.

ADVERTISING
  1. ALBA IULIA, orașul Marii Uniri | 250-1.500 lei/noapte

Situat în inima Transilvaniei, orașul Marii Uniri e pregătit cu o atmosferă de sărbătoare și cu numeroase și atractive obiective turistice, începând cu Cetatea Alba Carolina (secolul XVIII-lea), unde turiștii pot admira zilnic ceremonialul de schimbare a gărzii. De parcurs Traseul celor 3 fortificații (Castrul Roman, Cetatea Medievală Belgrad, Cetatea Alba Carolina) - bun prilej pentru fotografii memorabile. Alte obiective: Catedrala Încoronării, ridicată special pentru încoronarea Regilor României Mari, Ferdinand și Maria; Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, unul dintre cele mai importante muzee de istorie, arheologie și etnografie din România; Biblioteca Batthyaneum, înființatăîn anul 1798, care conține mii de tipărituri și manuscrise inclusiv din secolul al IX-lea.

ADVERTISING

2. BRAȘOV, cu centrul medieval păstrat aproape intact | 350-2.500 lei/noapte

Centrul Brașovului, cu centrul medieval păstrat aproape intact, arată de parcă sașii nu s-ar fi mutat niciodată de aici. Recomandăm o plimbare în Piața Sfatului, cu o arhitectura sa încântătoare și panorama impresionantă, o vizită la Biserica Neagra și turla ei înaltă de 89 de metri sau la Muzeul de Artă, unde puteți admira lucrări de Theodor Pallady, Ștefan Luchian și Nicolae Grigorescu. Și faceți-vă timp pentru a mânca pe îndelete. „Dacă veți poposi la una dintre terasele din centru vă veți bucura de o priveliște încântătoare și de preparate specifice precum friptura de Brașov, tocănița de oaie, tochitura sau salata brașoveană ori plăcinta cu scorțișoară”, a mai spus Iulian Ene.

ADVERTISING

3. VATRA DORNEI, cu adevărat „Perla Bucovinei” | 280-620 lei/noapte

Mocanita,the,Steam,Train,From,Bucovina
Mocanita,the steam train from Bucovina

Stațiunea Vatra Dornei, „Perla Bucovinei”, e renumită pentru izvoarele cu apă minerală carbogazoase, mofetele naturale de săruri, izvoarele termale și pentru nămolul de turbă din Poiana Stampei. Oferă de asemenea pârtii de schi performante, SPA-uri pentru relaxare cu ape curative și mult aer curat. Satul Ciocănești,amplasat între Vatra Dornei și Botoș, pe Valea Bistriței, este un loc de basm care încă își păstrează tradițiile și datinile, având peste 600 de case frumos decorate cu motive tradiționale bucovinene. Dacă ajungeți în zonă, faceți o călătorie cu Mocănița - prilej pentru fotografii foarte apreciate pe Instagram.

4. ILE FELIX și miracolul apelor termale | 335-2.00 lei/noapte

Cea mai mare stațiune balneară din țară, se află la 10 km de Oradea, înconjurată de păduri de fag și stejar. Izvoarele cu apă geo-termală (43–49°C) au proprietăți curative certificate, datorită cărora a luat naștere Rezervația Naturală Pârâul Peța, unde crește nufărul termal Nymphaea Lotus Thermalis - specie subtropicală despre care se crede că a supraviețuit perioadei de glaciațiune tocmai datorită apelor calde ale pârâului Peța. Mergeți și în Oradea - capitala Art Nouveau a României, cu restaurante bune și viață de noapte activă.

5. SIBIU, cel mai frumos Târg de Crăciun din România | 325-2.100 lei/noapte

Toate drumurile din fosta capitală europeană a culturii ajung în Piața Mare, acolo unde se află cel mai frumos Târg de Crăciun din România, Muzeul Brukental - cel mai vechi muzeu al României, cu cea mai bogată colecție de artă a Transilvaniei și Turnul Sfatului, cu superba priveliște panoramică văzută de la ultimul etaj. Urmează Piața Mică, împrejmuită de clădirile medievale cu „Ochii Sibiului” pe acoperiș, și Pasajul Scărilor, construit din cărămidă și piatră, care păstrează atmosfera medievală și găzduiește cel mai vechi restaurant din România. Iar acesta nu este un detaliu oarecare, întrucât și la Sibiu se mănâncă excelent. „Din puncte de vedere gastronomic, Sibiu poate fi considerat un rai al preparatelor tradiționale. Majoritatea restaurantelor utilizează ingrediente și produse de la producătorii locali, din Mărginimea Sibiului”, mai spune Iulian Ene, B2B Manager Nordis Travel.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇