Corpul de Control al MAI verifică licitația pentru cele 600 de BMW-uri cumpărate de Poliție de la prietenul lui Iohannis

Corpul de Control al MAI verifică licitația pentru cele 600 de BMW-uri cumpărate de Poliție de la prietenul lui Iohannis

Lucian Bode a trimis Corpul de control să verifice licitația pentru autospeciale de poliție câștigată de Automobile Bavaria, companie deținută de un prieten al președintelui Iohannis, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. El a spus că „la finalul verificărilor, MAI va prezenta public soluțiile”

„Confirm că ministrul Afacerilor Interne a cerut Corpului de Control să facă verificări privind procedurile derulate, iar la finalul verificărilor, Ministerul Afacerilor Interne va prezenta public soluțiile”, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, citat de Mediafax.

ADVERTISING

Liderul USR, Cătălin Drulă, a anunțat miercuri că a sesizat mai multe autorități, printre care Curtea de Conturi și OLAF, pentru a ancheta licitația pentru autospeciale de poliție câștigată de Automobile Bavaria: „Mai lipsea să se ceară sigla respectivei mărci pe mașini”, acuzând că a fost o „licitație cu dedicație”.

Poliția Română a transmis că acuzațiile din spațiul public sunt nefondate.

„Societatea este într-o continuă schimbare, iar mijloacele folosite de cei care încalcă legea sunt permanent îmbunătățite și diversificate. În acest sens, pentru a-i combate eficient pe aceștia și a asigura cetățenilor un nivel crescut de siguranță, este necesar ca Poliția Română să fie într-o continuă dinamică, în ceea ce privește dotarea polițiștilor cu mijloace de protecție, precum și de mobilitate. Tocmai de aceea, în ultimii ani s-au achiziționat mai multe capabilității logistice, inclusiv loturi de autovehicule destinate activităților specifice polițienești”, a transmis Poliția Română.

ADVERTISING

Poliţia îşi ia BMW-uri

Inspectoratul general al Poliției Române (IGPR) va cumpăra 600 de mașini BMW seria 3 pentru Poliția Rutieră, care vor înlocui Daciile Logan.

Potrivit portalului achizițiilor publice, o singură ofertă a fost depusă, care a fost și acceptată, cea a Automobile Bavaria SRL. Compania este importatorul oficial al BMW în România și este administrată de cetățenii germani Leonhard Georg Pfeffer și Michael Schmidt Horst.

Valoarea contractului este de 98 de milioane de lei, iar durata lui este de doi ani.  

ADVERTISING

Klaus Iohannis declara în 2014 că are o relație apropiată cu Schmidt.

Preşedintele a susținut, vineri seară, că nu a contat această prietenie atunci când s-a stabilit cine câştigă licitaţia de la Poliţie. Șeful statului a subliniat că este inadmisibil ca numele şi poziţia sa să fie implicate într-o astfel de chestiune. Iohannis a adăugat că se aşteaptă ca autorităţile statului să facă verificări.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇