Coreea de Sud protestează pentru că Japonia a emis alertă de tsunami pentru câteva insule în litigiu

Coreea de Sud protestează pentru că Japonia a emis alertă de tsunami pentru câteva insule în litigiu

Coreea de Sud a emis un protest față de Japonia cu privire la alertele de tsunami. Coreenii sunt nemulțumiți deoarece avertizarea emisă luni de japonezi a vizat câteva insule aflate în litigiu.

„Guvernul nostru a protestat sever în fața Japoniei pe cale diplomatică și a cerut măsuri corective”, au transmis marți, autoritățile de la Seul, potrivit Sky News.

Harta publicată împreună cu avertismentele de tsunami a arătat un grup de insule, numite Dokdo în Coreea de Sud și Takeshima în Japonia, pe care Tokyo le-a menționat ca fiind japoneze.

ADVERTISING

Insulele se află între cele două țări în Marea Japoniei, cunoscută și sub numele de Marea de Est.

În ciuda legăturilor bune dintre cele două țări, insulele sunt încă în litigiu.

Un cutremur puternic a avut loc, luni, în Japonia. Seismul, evaluat cu o magnitudine de 7,6, a zguduit puternic centrul și nordul Japoniei. A fost urmat de zeci de replici și a fost emisă alertă de tsunami.

Peste 48 de persoane au murit. Jumătate dintre decese au fost înregistrate în portul Wajima din Peninsula Noto, în partea nordică a prefecturii Ishikawa, au transmis autorităţile locale, adăugând că 14 persoane au fost grav rănite şi „multe” rănite uşor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇