Un avion de pasageri a luat foc pe aeroportul din Tokyo UPDATE Cinci oameni au murit (Foto & Video)

Un avion de pasageri a luat foc pe aeroportul din Tokyo <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Cinci oameni au murit (Foto & Video)

Un avion de pasageri a luat foc marţi pe pista aeroportului Haneda din Tokyo, după ce s-a ciocnit cu o aeronavă a Gărzii de Coastă.

Un purtător de cuvânt de la Japan Airlines a declarat că aeronava venea de la Hokkaido și toţi cei 379 de pasageri şi echipajul au fost evacuaţi. Oamenii au fost salvați în mai puțin de două minute, iar unul dintre piloți a spus că tocmai a asistat ”la un miracol”.

Cinci persoane, aflate în avionul Gărzii de Coastă au fost inițial date dispărute, după care autoritățile au anunțat decesul lor. Aeronava avea șase persoane la bord. Cel care a supraviețuit este căpitanul, care este în stare gravă.

ADVERTISING

Imaginile filmate de o cameră instalată de postul de televiziune NHK pe aeroportul Haneda arată flăcările care ies pe geamurile unui avion al Japan Airlines. Incidentul a avut loc imediat după ora locală 18:00 (11:00, ora României).

La faţa locului au ajuns rapid mai multe maşini de pompieri și ambulanțe.

Mărturiile unui pasager: Suedezul Anton Deibe, în vârstă de 17 ani, care era pasager al avionului Japan Airlines, a descris ce s-a întâmplat: „Întreaga cabină s-a umplut de fum în câteva minute. Ne-am aruncat pe jos, apoi s-au deschis ușile de urgență și am ieșit. A fost un iad. Nu aveam idee unde mergem, așa că pur și simplu am fugit în câmp. A fost haos".

Haneda este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Japonia, în special în timpul sărbătorilor de Anul Nou. Traficul aerian a fost dat peste cap din cauza incidentului.

O echipă de experţi de la Biroul francez de Anchete şi Analize (BEA) pentru aviaţie civilă va sosi miercuri în Japonia pentru a participa la anchetă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇