Coreea de Nord le interzice cetăţenilor să râdă

Coreea de Nord le interzice cetăţenilor să râdă

Regimul dictatorial din Coreea de Nord le interzice cetăţenilor să râdă, timp de 11 zile, în semn de doliu la 10 ani de la moartea lui Kim Jong-il, tatăl lui Kim Jong-un şi fost conducător al ţării.

Un videoclip realizat la Phenian îl arată pe liderul nord-coreean foarte trist, în timp ce participă la slujba comemorativă pentru a marca cea de-a 10-a aniversare de la moartea tatălui său.

Ca parte a memorialului național, nord-coreenilor li s-a interzis să dea orice semn de fericire, bucurie, veselie.

ADVERTISING

Restricțiile includ o interdicție explicită a râsului și a alcoolului în timpul perioadei de doliu de 11 zile.

La comemorarea exactă a morții lui Kim Jong-il, pe 17 decembrie, nord-coreenilor li s-a interzis chiar şi să meargă la cumpărături, transimte The Guardian.

North Korea 'bans laughing' during mourning for anniversary of Kim Jong-il's death

La zece ani după ce Kim Jong Un a preluat puterea, Coreea de Nord este mai bine înarmată, dar profund izolată şi mai dependentă de China, în ciuda acţiunilor tânărului lider care au suscitat – şi au năruit – speranţele de transformare economică sau deschidere internaţională.

ADVERTISING

Dorinţa lui Kim de sporire a armamentului nuclear i-a definit primii 10 ani la putere, dar analiştii spun că strategia l-a lăsat izolat, confruntându-se în prezent, probabil, cu cele mai mari provocări de până acum.

Aceste arme ar putea sta în calea progreselor politice necesare pentru a îmbunătăţi o economie distrusă şi pentru a împiedica milioane de oameni să moară de foame din cauza blocajelor şi sancţiunilor antipandemie care l-au lăsat prea dependent de China, arată o analiză Reuters.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇