Controale în trafic în București: cei mai mulți șoferi, sancționați pentru că au trecut pe roșu

Controale în trafic în București: cei mai mulți șoferi, sancționați pentru că au trecut pe roșu

Treisprezece permise de conducere au fost reţinute în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai mult de jumătate pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului, în urma unui control al Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Controalele în trafic au avut loc în noaptea de 19/20 noiembrie, în mai multe zone din București, și s-au soldat cu 64 de sancțiuni contravenționale, iar 13 permise de conducere au fost reținute.

Din cele 13 permise de conducere, 7 au fost reținute pentru trecerea pe roșu, 3 pentru viteză prea mare, 2 pentru conducere sub influența alcoolului. Totodată, au fost reţinute 8 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate.

ADVERTISING

Conform poliţiştilor, un bărbat în vârstă de 29 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 6 sub influenţa alcoolului. El a fost testat cu aparatul Alcooltest care a indicat o concentraţie de 1.13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de  mostre biologice și a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 27 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 3 având o concentraţie de 0.17 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇