Contractul privind măștile pentru persoane sărace este reevaluat. Tătaru: Vom cere despăgubiri

Contractul privind măștile pentru persoane sărace este reevaluat. Tătaru: Vom cere despăgubiri

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Ploieşti, referindu-se la contractul privind măştile destinate categoriilor defavorizate, că acesta este într-un proces de reevaluare, în condiţiile în care nu au fost respectate nişte tranşe.

„În acest moment, noi reevaluăm acel contract. (…) Avem la nivelul ministerului o comisie de anchetă internă pentru a vedea şi achiziţia în sine, dar şi contractul”, a spus Tătaru.

Măștile gratuite nu au ajuns încă la persoanele defavorizate. Horațiu Moldovan le recomandă să se protejeze cu fulare... pe caniculă

ADVERTISING

Întrebat cum se va face rezilierea contractului, dacă măştile nu ajung la timp, dar şi despre faptul că firmele respective ar putea cere despăgubiri, ministrul a arătat că şi autorităţile vor cere despăgubiri pentru nerespectarea unor tranşe.

Tătaru anunță că avem cazuri de reinfectare cu COVID: Sunt câteva declarate, dar acum le studiem

Din 102 milioane de măști au ajuns 42 de milioane

"Şi noi vom cere despăgubiri la acele firme, având în vedere că nu s-au respectat nişte tranşe care trebuiau să vină în fiecare zi. (...) Noi, până în acest moment, avem în jur de 42 de milioane de măşti care au ajuns la populaţie. Până la 102 milioane mai sunt", a menţionat Tătaru.

ADVERTISING

Nelu Tătaru a fost joi în judeţul Prahova, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi la Spitalul Județean, în condiţiile în care, în ultima perioadă, medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) au atras în repetate rânduri atenţia asupra faptului că unitatea este supraaglomerată, personalul este insuficient şi la fel şi aparatura folosită. 

Două spitale din Prahova se declară copleșite de pacienți și nu mai au medici. Niciun spital COVID nu vrea să preia aceşti bolnavi direct de la ambulanţă

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇