Măștile gratuite nu au ajuns încă la persoanele defavorizate. Horațiu Moldovan le recomandă să se protejeze cu fulare... pe caniculă

Măștile gratuite nu au ajuns încă la persoanele defavorizate. Horațiu Moldovan le recomandă să se protejeze cu fulare... pe caniculă

După cum știm deja, măștile gratuite pentru persoanele din medii defavorizate încă nu au ajuns la destinație, din cauza unor contestații la licitația de la Ministerul Sănătății.

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, le recomandă oamenilor care nu își permit să își cumpere măști…. să se protejeze cu fulare.

Asta în condițiile în care suntem în luna august. Meteorologii au emis chiar joi o informare de caniculă valabilă în 6, 7 și 8 august, pentru sudul și estul țării.

Meteorologii avertizează că urmează trei zile de caniculă. Umezeala depășește pragul critic

ADVERTISING

Întrebat ce le recomandă oamenilor care nu au bani, cum să se protejeze, Horațiu Moldovan a răspuns:

Lucrurile astea se vor rezolva. Vor ajunge acele măști, însă orice barieră este bine venită și se poate folosi o soluție proprie. Se pot folosi fulare, se pot folosi batiste. Noi vom asigura ceea ce s-a hotărât, pentru ca să primească cei defavorizați măști de protecție.

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Întrebat dacă persoanele defavorizate care nu poartă mască nu vor fi amendate, Moldovan a răspuns:

ADVERTISING

Nu pot să fac această afirmație, dar o să avem în discuție această problemă.

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății

De altfel, și ministrul Sănătății declara, zilele trecute, că oamenii care provin din medii defavorizate își pot face singuri măști de protecție, până ajung la ei cele gratuite.

La fel și premierul Ludovic Orban, care le-a transmis celor care nu-şi permit să cumpere măşti, ca, până la primirea acestora de la autorităţi, ”să folosească alte forme de protejare a nasului şi gurii care asigură, cât de cât, protecţia respectivă”.

ADVERTISING

Licitația, contestată

Oricum, mai durează până aceste echipamente de protecție atât de necesare vor ajunge la oamenii care nu au bani să și le procure.

Orban a declarat, în weekend, că licitaţia de la Ministerul Sănătăţii care viza achiziţionarea măştilor a fost contestată şi apoi atacată la Curtea de Apel de către o firmă ”abonată a Primăriei Capitalei”.

Orban: Licitaţia pentru măştile destinate persoanelor vulnerabile, contestată de o firmă ”abonată a Primăriei Capitalei”

În replică, primarul Capitalei, Gabriela Firea, consideră ruşinos faptul că şeful Guvernului caută ţapi ispăşitori pentru că Executivul nu e capabil să achiziţioneze aceste măşti şi îl avertizează că, dacă insistă cu insinuări murdare, îi indică public persoana din anturajul său care poate contacta direct şi amical acţionarii firmei.

Orban și Firea se acuză reciproc că au legături cu firma care a contestat licitaţia pentru măştile cumpărate săracilor

Și toate aceste lucruri se întâmplă în condițiile în care din ce în ce mai multe județe impun purtarea măștii sanitare și în aer liber.

SpotMedia.ro vă ține la curent cu informaţiile referitoare la județele care au luat această decizie până acum:

Lista actualizată cu județele unde este obligatoriu să porți mască sanitară și în aer liber


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇