Continuă protestele după lovitura de stat din Myanmar: Poliția a folosit tunuri cu apă. Călugări budişti şi vedete s-au alăturat demonstraţiilor (Video&Foto)

Continuă protestele după lovitura de stat din Myanmar: Poliția a folosit tunuri cu apă. Călugări budişti şi vedete s-au alăturat demonstraţiilor (Video&Foto)

Poliţia din Myanmar a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa protestatarii care au ieşit pe străzi în ciuda interdicţiei privind adunările publice.

Armata nu permite organizarea de adunări mai mari de cinci persoane în oraşele Yangon şi Mandalay, amintește BBC.

Măsura a fost luată după trei zile consecutive de proteste de amploare, care au urmat înlăturării de la putere de către armată a liderului de facto Aung San Suu Kyi şi a guvernului ales în luna noiembrie a anului trecut.

Televiziunea de stat a precizat luni că „trebuie” luată atitudine împotriva celor care încalcă legea.

ADVERTISING

Corespondentul BBC în Myanmar a transmis că este nevoie de un efort susţinut pentru a opri protestele şi că există riscul de vărsare de sânge.

Luni, liderul militar Min Aung Hlaing a avertizat că nimeni nu este deasupra legii, însă nu a ameninţat direct protestatarii care cer ca democraţia să fie restaurată şi care au revenit marţi pe străzi.

„Nu vrem nicio dictatură militară”

„Nu ne îngrijorează avertismentul lor. De asta am ieşit azi. Nu putem accepta scuza lor privind frauda în alegeri. Nu vrem nicio dictatură militară”, a spus un profesor pentru AFP.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În a patra zi de proteste, numeroşi oameni s-au adunat în Bago, oraş în care poliţia a intervenit cu tunuri cu apă, la fel şi în capitala Nay Pyi Taw, unde au fost raportaţi mai mulţi răniţi.

În alte oraşe din Myanmar, protestatarii continuă să se adune, iar imaginile demonstrează un număr mare al lor. Luni, profesori, avocaţi şi angajaţi ai băncilor şi Guvernului au luat parte la demonstraţii în diverse părţi ale ţării.

Oficial nu au fost raportate violenţe, însă au existat răniţi.

Marţi, manifestaţiilor li s-au alăturat călugări budişti, membri ai minorităţii musulmane, fotbalişti şi vedete. Este aşteptat ca protestele să fie mai organizate în zilele următoare, potrivit BBC.

ADVERTISING

Tot marţi, Noua Zeelandă a anunţat că va suspenda toate legăturile la nivel înalt cu Myanmar şi că va impune o interdicţie de călătorie în cazul liderilor militari. Este prima acţiune internaţională majoră privind izolarea armatei de când aceasta a preluat puterea pe 1 februarie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇