Consiliul de Securitate al ONU: Ambasadorul rus a întrerupt minutul de reculegere pentru victimele din Ucraina (Video)

Consiliul de Securitate al ONU: Ambasadorul rus a întrerupt minutul de reculegere pentru victimele din Ucraina (Video)

Ambasadorul Rusiei a întrerupt un minut de reculegere pentru Ucraina. Incidentul a avut loc la Consiliul de Securitate al ONU, în ziua în care lumea marchează un an de la invazia Rusiei.

Ambasadorul Rusiei la ONU a întrerupt un minut de reculegere pentru Ucraina, în timp ce membrii Consiliului de Securitate s-au ridicat pentru a onora „victimele agresiunii” din acest război.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, s-a adresat celor adunați la New York înainte de a cere ca tăcerea să fie păstrată în semn de respect pentru ucrainenii care au murit, relatează Sky News.

ADVERTISING

Dar, pe măsură ce reprezentanții se ridicau în picioare, ambasadorul Rusiei, Vasili Nebenzia, a bătut în mod repetat în microfon. După ce i s-a dat cuvântul pentru a face o declarație, rusul a spus: „Ne ridicăm în picioare pentru a ne aminti toate victimele a ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, începând cu 2014. Toți cei care au pierit, toate viețile sunt neprețuite.”

Ambasadorul rus se referea probabil la viețile rușilor care au fost pierdute în timpul luptei din Ucraina, de când forțele Moscovei au invadat și anexat Peninsula Crimeea în 2014.

Russia interrupts minute's silence for victims of Ukraine war at UN security council meeting

Un an de război, ziua 366: Liderii UE nu cad de acord pe noul pachet de sancțiuni – Polonia vs. Italia, Zelenski vrea o întâlnire cu Xi Jinping (Foto & Video)

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇