Consilierul lui Zelenski spune că orașele leneșe și răsfățate Moscova și Sankt Petersburg vor fi atacate

Consilierul lui Zelenski spune că orașele leneșe și răsfățate Moscova și Sankt Petersburg vor fi atacate

Orașele Moscova, Sankt Petersburg și Ekaterinburg ar putea fi atacate, a declarat consilierul administrației prezidențiale de la Kiev, Mihailo Podoliak. El nu a precizat însă cine și de ce le va ataca.

„Confirm oficial că o escaladare internă a războiului în Rusia este inevitabilă și că vor exista lovituri asupra unor diferite ținte. De către cine și de ce – nu putem discuta despre asta, există o lipsă de informații”, a adăugat Podoliak, subliniind că Ucraina nu lovește Rusia, scrie publicația Oxu.az.

ADVERTISING

„Cu toate acestea, escaladarea războiului în Rusia va fi inevitabilă și astfel de orașe răsfățate, leneșe, care trăiesc într-o realitate diferită, precum Moscova, Sankt Petersburg, Ekaterinburg, vor fi afectate”, a continuat consilierul.

Totodată, oficialul a recunoscut că în prezent Kievul nu dispune de arme care să permită efectuarea unor astfel de lovituri, relatează RuNews.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a acuzat forțele armate ucrainene de lovituri cu drone pe aerodromurile strategice Diagilevo și Engels din regiunile Reazan și Saratov.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sistemele rusești de apărare aeriană au reușit să intercepteze dronele ucrainene, a menționat departamentul militar. Cu toate acestea, trei militari au murit pe aerodromul din Engels.

Și șeful serviciilor de informații militare ucrainene, Kirilo Budanov, declara la începutul lunii ianuarie că ruşii ar trebui să se aștepte la noi lovituri în inima ţării.

El a subliniat că atacurile vor lovi „din ce în ce mai adânc” în interiorul Rusiei, fără a spune însă clar că Ucraina va fi în spatele lor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇