Condamnări definitive într-un caz de vaccinare fictivă, din Argeș

Condamnări definitive într-un caz de vaccinare fictivă, din Argeș

Curtea de Apel Pitești a pronunţat condamnări definitive la închisoare, într-un dosar care vizează vaccinări fictive anti-Covid.

Instanţa a respins apelurile ca nefondate şi a menținut sentința Tribunalului Argeș care condamnă 20 de inculpați, dintre care unul este registrator la un centru de vaccinare din Argeș.

Acesta are şi sentinţa cea mai mare - 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită și fals informatic, ambele în formă continuată, adică de mai multe ori.

Alți trei inculpați, care erau intermediari, au fost condamnați la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la fals informatic. pentru ei, s-a stabilit un termen de supraveghere de 2 ani și obligaţia de a presta câte 100 de zile lucrătoare de muncă neremunerată.

ADVERTISING

Beneficiarii vaccinărilor fictive (15 inculpați) au fost condamnați la 8 luni închisoare cu suspendare pentru complicitate la fals informatic: Şi aici avem un termen de supraveghere de 2 ani și trebuie să presteze 60 de zile lucrătoare de muncă neremunerată în folosul comunității la diferite primării din raza județului Argeș.

Dosarul penal a fost inițiat în ianuarie 2022, ca urmare a sesizării Serviciului Județean Anticorupție Argeș.

Iată cum au acţionat inculpaţii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Registratorul de la un centru de vaccinare din Argeș, care înregistra în baza de date RENV (Registrul Electronic Național de Vaccinare) persoanele vaccinate anti-Covid, a pretins și primit diferite sume de bani, dar şi foloase materiale (voucherele aferente vaccinării), pentru a atesta informatic, în mod fals, vaccinarea mai multor persoane în perioada mai 2021 - februarie 2022.

„Acestea nu s-au vaccinat, nefiindu-le administrat serul de imunizare, ele figurând ulterior în RENV ca fiind vaccinate și astfel au fost trimise în judecată de către procurorul de caz pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la fals informatic.

ADVERTISING

Următorii trei inculpați, intermediari în cauză, (...) pe lângă propriile vaccinări fictive anti-Covid 19 au contribuit, prin acte de ajutor, specifice complicității și la vaccinarea falsă anti-Covid 19 a altor persoane, prin intermediul lor, datele de identitate ale acestora ajungând în posesia primului inculpat pentru a fi utilizate de către acesta la atestarea informatic a vaccinării susnumiților împotriva bolii Covid 19 (fără a fi vaccinați efectiv), în scopul producerii de consecințe juridice (libera circulație, accesul în centre comerciale, accesul în unități de învățământ, accesul în unități medicale ș.a.), condiţie necesară pentru eliberarea documentelor de vaccinare contra bolii Covid 19”, se arată în comunicatul Direcţiei Generale Anticorupţie.

În plus, instanța a dispus desființarea totală a adeverințelor de vaccinare emise pentru inculpații din dosar.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇