Complot pentru asasinarea fostului președinte american George W. Bush, dejucat de FBI

Complot pentru asasinarea fostului președinte american George W. Bush, dejucat de FBI

Fostul președinte american George W. Bush a fost ținta unui complot pus la cale de niște irakieni care voiau să-l asasineze, a anunțat Departamentul de Justiție.

Un cetățean irakian care locuia în Columbus, Ohio, a fost arestat marți și pus sub acuzare, informează CNN.

Shihab Ahmed Shihab Shihab este acuzat că a ajutat și a favorizat tentativa de ucidere a unui fost oficial al Statelor Unite, precum și pentru o presupusă încercare de a aduce ilegal cetățeni străini în SUA.

Potrivit Departamentului de Justiție, Shihab ar fi plănuit să introducă ilegal patru cetățeni irakieni ca parte a complotului. Documentele judecătorești obținute de CNN arată că Shihab a mers în recunoaștere în cartierul în care locuiește George W. Bush.

ADVERTISING

FBI a descoperit complotul prin intermediul unor informatori confidențiali, dintre care unul a înregistrat discuții despre complotul de asasinare cu Shihab în întâlnirile de la sfârșitul anului trecut și până în primăvară, arată documentele. Nu există nicio sugestie în documente că fostul președinte a fost vreodată în pericol.

În timpul unei întâlniri, Shihab i-ar fi spus unui informator FBI că „au vrut să-l omoare pe fostul președinte Bush pentru că au simțit că el este responsabil pentru uciderea multor irakieni și pentru distrugerea Irakului”.

ADVERTISING

Într-o altă conversație înregistrată de FBI, Shihab s-a descris ca un „soldat care așteaptă indicații de la conducerea din Qatar”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇