Consiliul pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în cazul episodului Solomon la șaormerie

Consiliul pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în cazul episodului Solomon la șaormerie

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în legătură cu limbajul folosit la adresa unui vânzător de către deputatul PSD Adrian Solomon, într-un fast food din Sectorul 3 al Capitalei.

„În urma sedintei de astăzi (miercuri – n.red.), am decis să demarăm procedura autosesizării”, a spus Csaba Asztalos, președintele CNCD, pentru SpotMedia.ro.

CNCD s-a autosesizat după ce în spațiul public au apărut imagini în care deputatul PSD refuză să poarte masca într-un fast food și îl jignește pe casierul restaurantului.

ADVERTISING

Reamintim că deputații PSD Adrian Solomon și Ionel Stativă au făcut luni noaptea scandal în Centrul Vechi din cauză că li s-a cerut să poarte mască.

„Mustafa, îmi arăți și mie permisul de muncă? Băi, panaramă”, îi spune Adrian Solomon angajatului care i-a cerut să poarte mască.

Ulterior, cei doi deputați au fost amendați de poliție pentru că au vorbit urât casierului și au provocat scandal în local, potrivit unui comunicat al Poliției.

Cele două amenzi în valoare totală de 2.600 de lei au fost date pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice și pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Marți, Adrian Solomon a spus că nu ar fi fost amendat, așa cum spun polițiștii. „Am fost legitimat și atât. Dacă voi primi vreun proces verbal, îl voi contesta în instanță”, a declarat Solomon, pentru Mediafax.

Citiți și: Doi deputaţi PSD, amendaţi într-un fast food din București. Poliția explică de ce i-a sancționat

Deputatul PSD Adrian Solomon neagă că a fost amendat în fast-food: Nu este nimic adevărat în comunicatul Poliției

Primele imagini cu scandalul provocat de deputații PSD în fast-food. Se incriminează singuri

ADVERTISING



În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇