Doi deputaţi PSD, amendaţi într-un fast food din București. Poliția explică de ce i-a sancționat

Doi deputaţi PSD, amendaţi într-un fast food din București. Poliția explică de ce i-a sancționat

Doi deputaţi PSD au fost amendaţi după un conflict cu poliţiştii chemaţi de personalul unui fast-food din București.

Inițial, Poliția Capitalei a transmis că cei doi au fost amendați pentru că nu purtau mască de protecție, dar purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei spune că cei doi au fost amendați pentru scandal și pentru că i-au înjurat pe polițiștii ajunși la fața locului.

Cele două persoane sunt doi deputaţi PSD de Vaslui, Adrian Solomon şi Irinel Stativă, conform unor surse din Poliţie citate de News.ro.

UPDATE ”Cei doi au fost sancționați contravențional cu două amenzi în valoare de 2.600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal în locuri publice și pentru proferarea de injurii sau expresii jignitoare”, a declarat Ciprian Romanescu într-o intervenție, marți, la Digi24.

ADVERTISING

Ulterior, Adrian Solomon a precizat pentru Libertatea că el, de fapt, a purtat mască în interior.

Deputatul PSD Adrian Solomon neagă că a fost amendat în fast-food: Nu este nimic adevărat în comunicatul Poliției

Aș dori să precizez faptul că cei doi nu au fost sancționați pentru că nu purtau mască. La momentul sosirii colegilor mei, ei aveau masca. Ei au fost sancționați doar pentru proferarea de injurii și pentru că au provocat scandal în respectivul local”, a mai spus Romanescu.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că incidentul a început în interior, unde ambii deputați purtau mască, dar ulterior ”discuțiile au fost purtate pe terasă”.

ADVERTISING

Incidentul a fost semnalat la 112 de agenții de pază ai fast-food-ului.

Conform Libertatea, ar fi vorba de șaormeria Dristor din Centrul Vechi.

Ce spunea inițial comunicatul Poliției

Comunicatul Poliției preciza că cei doi parlamentari au refuzat să poarte mască de protecţie în interior, acesta fiind motivul amenzilor.

”În această dimineaţă, o patrulă a Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost solicitată de agenţii de pază ai unui restaurant de tip  fast-food din Sectorul 3, să intervină întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecţie, având un comportament recalcitrant”, anunţă Poliţia Capitalei.

ADVERTISING

În urma discuţiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora, relatează Poliţia Capitalei.

Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul său, a manifestat un comportament similar.

”Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu două amenzi în valoare totală de 2.600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice şi  pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public”, precizau poliţiştii.

Scandalagiii sunt deputați PSD

Cele două persoane sunt doi deputaţi PSD de Vaslui, Adrian Solomon şi Irinel Stativă, conform unor surse din Poliţie citate de News.ro.

Solomon a fost amendat cu 1.600 de lei, iar Stativă cu 1.000 de lei, pentru încălcarea Legii pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Cei doi le-ar fi spus poliţiştilor inclusiv că ei le plătesc salariile şi că nu sunt demni de haina pe care o poartă.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇