Clubul motocicliștilor pro-Putin Lupii nopții au plecat într-un raliu prin Ucraina, către Berlin

Clubul motocicliștilor pro-Putin Lupii nopții au plecat într-un raliu prin Ucraina, către Berlin

Sute de motociclişti din Clubul Lupilor nopţii, loiali Kremlinului, care poartă veste de piele, au motocicle puternice şi flutură steagul rus, s-au adunat la Moscova şi au plecat într-un raliu ”patriotic”, care trece prin estul Ucrainei şi se încheie în Germania.

”Războiul nu va opri primăvara” Acesta este principalul mesaj al sărbătorii de azi”, a declarat pentru AFP, înainte de lansarea raliului, Aleksandr Zaldastanov, supranumit ”Chirurgul”, în vârstă de 60 de ani, liderul şi fondatorul clubului.

ADVERTISING

”În pofida tuturor dificultăţilor cu care se confruntă Rusia, aspiraţia noastră la victorie este eternă”, a dat el asigurări, spunând că este necesar să se facă totul pentru ”apropierea armatei ruse de victorie” în Ucraina.

Mai mulţi participanţi la raliu au venit cu steaguri ruseşti şi sovietice.

Unii şi-au lipit pe motociclete litera ”z”, simbolul ”operaţiunii militare speciale ruse” în Ucraina, declanşată de către Vladimir Putin la 14 februarie 2022.

ADVERTISING

Raliul - denumit ”Roţile victoriei” - a reluat sloganul tradiţional al ofensivei ruse în Ucraina - ”Noi nu-i lăsăm pe-ai noştri baltă”.

Potrivit organizatorilor, motocicliştii urmează să treacă pe 1 mai prin Volgograd - fostul Stalingrad -, pe Volga, teatrul unei bătălii sângeroase între trupe sovietice şi germane naziste în 1942-1943, care a marcat un moment de cotitură în al Doilea Război Mondial, către victoria URSS şi a aliaţilor săi de atunci.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇