Cîțu: S-a propus ca mall-urile să fie închise în weekend, nu am fost de acord. La unele pensiuni de la munte se va reduce capacitatea de cazare

Cîțu: S-a propus ca mall-urile să fie închise în weekend, nu am fost de acord. La unele pensiuni de la munte se va reduce capacitatea de cazare

Starea de alertă va fi prelungită, restricțiile aflate în vigoare se mențin, iar singura modificare este restricția de circulație pe timp de noapte care va intra în vigoare la ora 22:00, în loc de ora 23:00, cum e acum, a anunțat premierul Florin Cîțu.

El a precizat că au fost și alte propuneri de restricții, cum ar fi închiderea mall-urilor în weekend, cu care însă nu a fost de acord.

Prelungirea restricțiilor de circulație pe timp de noapte este cea mai importantă modificare a stării de alertă, magazinele rămân deschise până la ora 21:00. Au fost și propuneri pe care nu le-am acceptat, cum ar fi de exemplu închiderea mall-urilor în weekend. Eu nu sunt de acord.

ADVERTISING

Propunerile au fost făcute de specialiști, dar în acest moment nu suntem de acord cu ele”, a spus, miercuri, Florin Cîțu.

Întrebat ce efecte va avea prelungirea restricţiilor de noapte, Cîțu a spus că ”va face diferența, veți vedea”.

Guvernul are însă în vedere luarea unor măsuri în cazul unor pensiuni din stațiunile montane. Mai exact, reducerea capacității de cazare în aceste unități.

ADVERTISING

Sunt doar câteva pensiuni în stațiunile montane unde se discută reducerea capacității de cazare”, a spus premierul.

Întrebat ce crede despre estimările unor specialiști care au spus că în aprilie vom ajunge la 20 de mii de cazuri de Covid pe zi, Florin Cîțu a precizat că și pentru luna martie s-a spus că vom avea 10 mii de cazuri zilnic, dar estimările nu s-au adeverit.

Mai mult, premierul s-a declarat optimist, afirmând că în acest moment România se descurcă foarte bine în ceea ce privește vaccinarea antiCovid.

ADVERTISING

”Au fost estimări că vom avea 10 mii de cazuri în martie și nu avem. Sunt doar speculații. România se descurcă foarte bine în ceea ce privește vaccinarea, luna aceasta vom primi mai multe doze de vaccin, la fel și în aprilie”, a spus Cîțu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇