Cîțu, despre criticile lui Vlad Voiculescu privind ritmul de vaccinare: România a avut o strategie cu care au fost de acord cu toții

Cîțu, despre criticile lui Vlad Voiculescu privind ritmul de vaccinare: România a avut o strategie cu care au fost de acord cu toții

Premierul Florin Cîțu a comentat, luni seara, criticile fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, cu privire la ritmul vaccinării.

Astfel, primul ministru a spus că Voiculescu atacă o campanie de vaccinare care a dus la poziția a patra în Europa a României în privința persoanelor vaccinate cu ambele doze.

„Nu prin atacuri făcute de colegi asupra campaniei facem ca oamenii să se vaccineze, trebuie să susținem campania, chiar dacă nu ne convine. Campania ne ajută pe toți. De aceea nu înțeleg astfel de comentarii.

ADVERTISING

România a avut o strategie cu care au fost de acord cu toții, respectiv vaccinarea personalului medical pentru a elimina focarele din spitale, apoi a vârstnicilor din centrele de bătrâni, a persoanelor de peste 65 de ani și a celort cu boli cronice, după care a început etapa a 3-a, în care se poate vaccina toată lumea”, a declarat Florin Cîțu la Digi24.

Săptămâna trecută, Vlad Voiculescu a spus că în România campania de vaccinare pierde viteză în mod periculos.

El a explicat și care ar fi vulnerabilitatea în România la acest capitol: nu am vaccinat suficiente persoane din categoriile de risc. Mai exact, bolnavii cronic și persoanele vârstnice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Pierde viteză în mod periculos la capitolul vaccinare, deși a început bine. România are o vulnerabilitate majoră, prin faptul că nu a vaccinat destul pe cei vulnerabili. Asta e ceva ce am fi făcut diferit.

Mai mult decât atât, altă vulnerabilitate e lipsa completă a unei campanii de comunicare. E pregătită de echipa mea, sper să fie pusă-n practică. Vom vedea curând limitările acestei abordări de până acum, odată ce cei care au vrut să se vaccineze se vor fi vaccinat”, a declarat Vlad Voiculescu.

ADVERTISING

Citește mai multe știri despre tensiunile dintre Florin Cîțu și Vlad Voiculescu:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇