Campania de vaccinare în România pierde viteză în mod periculos, afirmă Voiculescu

Campania de vaccinare în România pierde viteză în mod periculos, afirmă Voiculescu

Campania de vaccinare în România pierde viteză în mod periculos, susține ministrul demis Vlad Voiculescu.

El a explicat și care ar fi vulnerabilitatea în România la acest capitol: nu am vaccinat suficiente persoane din categoriile de risc. Mai exact, bolnavii cronic și persoanele vârstnice.

Cum se descurcă România la capitolul vaccinare? l-au întrebat jurnaliștii de la Parlament pe Voiculescu.

”Pierde viteză în mod periculos la capitolul vaccinare, deși a început bine. România are o vulnerabilitate majoră, prin faptul că nu a vaccinat destul pe cei vulnerabili. Asta e ceva ce am fi făcut diferit.

ADVERTISING

Mai mult decât atât, altă vulnerabilitate e lipsa completă a unei campanii de comunicare. E pregătită de echipa mea, sper să fie pusă-n practică. Vom vedea curând limitările acestei abordări de până acum, odată ce cei care au vrut să se vaccineze se vor fi vaccinat”, a declarat Vlad Voiculescu, într-o conferință de presă care a ținut mai bine de două ore.

El a explicat că, cel mai important, este ca cetățenii din mediul rural să fie vaccinați.

”Trebuie să ajungem în rural. Nu spun că echipa care se ocupă de vaccinare nu a făcut o treabă bună, dar se putea mai bine. Modul de lucru care ține exclusiv de două persoane, colonelul Valeriu Gheorghiță și premierul Florin Cîțu, modul de a lua decizii, de a guverna dacă vreți campania, este suboptimal, ca să fiu delicat”, a completat el.

ADVERTISING

Fake News despre campania de vaccinare

Totodată, fostul ministru s-a referit și la un fake news, potrivit căruia ar fi vrut să preia campania de vaccinare la Ministerul Sănătății.

El a explicat despre ce a fost vorba de fapt și, cu această ocazie, l-a criticat din nou pe premierul Florin Cîțu.

”Eu m-am referit la o campanie de comunicare care să fie în sarcina MS, lucru care nu s-a întâmplat și a fost doar unul dintre momentele în care Cîțu a spus Da și apoi nu s-a întâmplat nimic.

Repet, unul dintre multele momente. Cred că modul de desfășurare a campaniei de vaccinare, de la un punct încolo, ar fi putut fi accelerat”, a mai spus el.

ADVERTISING

Iată prima reacție a lui Vlad Voiculescu după ce a fost revocat din funcție de premierul Florin Cîțu.

Vezi pe același subiect și ce acuzații lansează Voiculescu, dar și ce a declarat Andreea Moldovan, de asemenea demisă, de prim-ministrul Cîțu:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇