Cîțu dă asigurări că de la 1 iunie se relaxează toată România, indiferent de cine s-a vaccinat sau nu. Promite soluții şi pentru evenimentele private

Cîțu dă asigurări că de la 1 iunie se relaxează toată România, indiferent de cine s-a vaccinat sau nu. Promite soluții şi pentru evenimentele private

Premierul Florin Cîțu a dat asigurări că, de la 1 iunie, măsurile restrictive anti-pandemie se vor relaxa pentru toți românii, indiferent de zona în care se află și de rata de vaccinare.

El a lăudat succesul campaniei de vaccinare, lucru care se vede în ratele de infectare în județele din țară.

Întrebat de ce nu se iau punctual măsuri mai rapide de relaxare în județele cu rată mare de vaccinare, iată ce a răspuns premierul:

”În acest moment, discutăm mai multe scenarii pe care le avem pe masă. Dar ce e important de înțeles pentru toți românii este că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toți românii, indiferent de zona unde sunt”.

ADVERTISING

În plus, prim-ministrul a reiterat că ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la această dată va fi atinsă, pentru că ”nu avem nicio scuză” în caz contrar.

”Avem dozele necesare și nu avem nicio scuză să nu atingem ținta propusă la 1 iunie, pentru a face un important pas pentru revenirea la normalitate. Pandemia va trece. Contează acum să pregătim resursele pentru ce urmează. Nu am mai închis economia anul ăsta. Am promis și am făcut-o!

Este una dintre singurele economii din Europa care nu a fost închisă după lockdown-ul de anul trecut (...) Acum e nevoie să accelerăm ritmul creșterii economice. De asta merg la Bruxelles, pentru a mă asigura că resursele pe care le va primi România vor merge în sectoarele importante pentru economie”, a completat Florin Cîțu.

ADVERTISING

Promite soluții pentru evenimentele private

Întrebat cum rămâne cu beneficiile doar pentru persoanele vaccinate, prim-ministrul a subliniat că e doar părerea lui personală, dar a promis că se va găsi o soluție pentru evenimentele private.

”Eu am spus că este opinia mea personală, că persoanele vaccinate ar trebui să aibă beneficii. Vom vedea cum vor arăta în final măsurile și care vor fi ele. De la 1 iunie vor exista mai multe măsuri care vor da înapoi anumite restricții de anul trecut. Știu problema cu evenimentele private. Vom găsi o soluție să înceapă și evenimente private de la 1 iunie.

ADVERTISING

Vedem cum facem, suntem flexibili la soluții. Ăsta e rolul comitetului interministerial (Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie - n.red.). Venim cu propuneri și ele sunt îmbunătățite. Avem timp până la 1 iunie să găsim cele mai bune soluții. Trebuie să ținem minte că 1 iunie nu înseamnă relaxare totală. Dacă ajungem la 5 milioane vaccinate, adică peste 30% dintre persoanele care ar trebui să se vaccineze vaccinate. Este un prim pas important. La 1 august urmează al doilea pas de la care vorbim de o relaxare totală”, a mai afirmat prim-ministrul.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇