Cîțu a numit un nou șef al Poliției Române

Cîțu a numit un nou șef al Poliției Române

Noul șef al Poliției Române este chestorul Benone-Marian Matei.

Numirea a fost făcută, joi, de premierul Florin Cîțu.

Până acum, Matei a fost directorul Direcției Operațiuni Speciale (DOS). Ofițerul a lucrat înainte la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate.

El a primit în noiembrie 2020 gradul profesional de chestor de poliţie.

Decizia premierului Florin Cîțu de numire a noului șef al Inspectoratului General al Poliției Române a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

Chestorul de poliție Benone Marian Matei, noul șef al Poliției Române, va avea rang de secretar de stat.

ADVERTISING

Până azi, Poliția Română era condusă de Eduard Mirițescu, numit temporar în funcţie în septembrie 2020, după ce Liviu Vasilescu și-a dat demisia,

Context

Polițiștii au ieșit în stradă, luni, pentru a protesta față de refuzul organizării de concursuri la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Amintim că SpotMedia.ro a stat de vorbă cu Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

După ce ne-a explicat cum ”Zeci de polițiști sunt plantați prin intersecții ca să fluidizeze traficul în București, special pentru demnitari”, el ne-a vorbit în partea a doua a interviului acordat SpotMedia.ro despre cum ”se merge pe burtă” ocolindu-se legea în privința ocupării funcțiilor de conducere din Poliție, despre intrările în sistem pe ușa din dos sau felul în care au fost organizate până acum concursurile, dar și despre soluțiile care ar permite ”scoaterea la lumină a adevăraților profesioniști” și aducerea lor în fruntea polițiștilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește integral cele două părți ale interviului:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇