Ciprian Ciucu pregătește o amplă campanie de curățenie: Până la mijlocul verii vom termina tot Sectorul 6!

Ciprian Ciucu pregătește o amplă campanie de curățenie: Până la mijlocul verii vom termina tot Sectorul 6!

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat pe Facebook planul de curățenie generală pe micro-zone, a câte 60 de blocuri pe săptămână, începând cu data de 28 februarie.

”Vom începe cu Zona 6, din colțul din stânga-jos al hărții, vom continua cu Zonele 5, 4, 7, 8, 3, în acestă ordine, de jos în sus (vezi harta). Până la mijlocul verii vom termina TOT SECTORUL 6! Vom acoperi cca. o micro-zonă pe săptămână și vom comunica permanent unde ne aflăm și unde urmează să venim”, a anunțat acesta pe Facebook.

Anunțul pe care îl așteptați Am gândit campania de curățenie generală pe micro-zone (cca. 60 de blocuri) începând cu…

Posted by Ciprian Ciucu on Monday, February 22, 2021

În același timp, vor fi curățate câteva zone din sector, printre care și Lacul Morii, a cărui curățenie începe pe 27 martie.

ADVERTISING

Cum se va face curățenia în Sectorul 6

Operațiunile planificate includ toaletarea copacilor, asfaltarea gropilor, asigurarea de mobilier urban, întreținerea spațiilor verzi, spălarea străzilor și, nu în ultimul rând, asigurarea menținerii curățeniei de către poliția locală, mai spune edilul.

Ciucu invită oamenii să se implice voluntar și promite că vor exista mașini care să ridice gunoiul adunat. Volunarii se pot înscrie online și vor primi lopeți, greble, mănuși și saci.

ADVERTISING

”Este cea mai amplă campanie de curățenie planificată vreodată în București! Suntem încrezători, sperăm să vă avem aproape, poate nu va merge totul perfect de la început, testăm, învățăm aplicăm! Și o vom face în fiecare an!”, mai scrie Ciucu pe Facebook.

Primarul le răspunde oamenilor pe Facebook

Apelul său a fost primit cu aprecieri pozitive pe rețeaua socială, iar oamenii au adresat și o serie de intrebări în ceea ce privește sectorul în care locuiesc.

Spre exemplu, un locuitor a vrut să se asigure că toaletarea copacilor nu se va face, ca în fiecare an, prin tăierea fără milă a crengilor.

ADVERTISING

”Ce implică îngrijirea copacilor? Să nu fie ceva care implică sluțirea lor. Standardul de îngrijire e că geometria coroanei nu se schimbă, ci doar ramurile terțiare (rămurelele) sunt îndepărtate, nicidecum ramuri principale și secundare”, a scris un internaut.

”Sunt foarte atent! De aceea am angajat horticultori! Sa supravegheze toaletarea, sa îi formeze pe muncitori! Pentru prima dată în Sectorul 6!”, a răspuns Ciucu.

O altă persoană a cerut primarului să realizeze o hartă mărită ca fiecare să vadă ”în ce zonă intră”.

”Voi afisa in zilele urmatoare harta fiecăruia, cu coordonate de strazi, cu zoom in! De asemenea, vom posta anunturi cu zonele la avizier, la fiecare scară de bloc”, a răspuns Ciucu.

Oamenii au întrebat și care sunt criteriile pentru definirea microzonelor, pentru ca sunt discrepanțe semnificative de suprafață.

”Sunt zone folosite de mult timp de catre ADP. Probabil că printre crieterii este și densitatea populatiei, caracteristicile urbane care necesita interventii similare. Ca să nu bulversez acesta organizare în scurt timp, am decis să lucrez pe zonele deja definite, pentru operativitate, pentru că asa sunt obisnuiți”, a răspuns primarul Sectorului 6.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇