Ciucu anunță că a instalat prima piață volantă din Sectorul 6. Cum răspunde criticilor

Ciucu anunță că a instalat prima piață volantă din Sectorul 6. Cum răspunde criticilor

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat pe Facebook că și-a ținut promisiunea și a instalat deja prima piață volantă pentru producătorii care vor să-și vândă legumele și fructele dar care sunt puternic afectați de măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei.

Aceasta se află la intersecția dintre Bd. Iuliu Maniu cu Șoseaua Virtuții, deasupra pasajului Lujerului.

”Așa cum am promis, am amenajat prima piață volantă din Sectorul 6. Aceasta se află la intersecția dintre Bd. Iuliu Maniu cu Șoseaua Virtuții, deasupra pasajului Lujerului.

Producătorii români care doresc să-și vândă în această perioadă marfa în această piață volantă se pot adresa Administrației Piețelor a Sectorului 6.Prin HG 348/2004 stabilește procedura de atribuire pe principiul "primul venit, primul servit".

ADVERTISING

Telefon: 021.316.12.97”, scrie Ciprian Ciucu pe Facebook.

Așa cum am promis, am amenajat prima piață volantă din Sectorul 6. Aceasta se află la intersecția dintre Bd. Iuliu Maniu...

Posted by Ciprian Ciucu on Monday, November 23, 2020

Reacțiile oamenilor au venit imediat, iar critica nu a lipsit de pe pagina edilului.

”Te rog, demonteaza corturile alea ca le ia vantul si cad direct pe masinile care ies sau intra in pasaj si astfel se creeaza un mare pericol! 10 tarabe nu ajuta absolut pe nimeni, sa fim seriosi.

Vrem lucruri de calitate, cu impact important, nu 3 dungi desenate cateva tarabe si 2 corturi si o numim piata si o promovam pe retelele sociale. O actiune practica pana acum, o bila neagra!”, scrie Dan Sbarcea, un locuitor al sectorului.

ADVERTISING

Altul se plânge de riscul ca o astfel de piață să devină ”focar de mizerie„.

”Când Piața Valea Ialomiței a fost în reconstrucție la Valea Argesului a fost amenajata o astfel de piață, am fost fericit când a fost desființată. Era doar focar de mizerie, o banda de circulație vesnic blocată și niște "producători" cu marfa din Pucheni la preț la Amzei”, îi scrie Claudiu Meceanu.

Primarul Sectorului 6 răspunde și la întrebările cetățenilor

”În locul mașinilor care ar trebui parcate pe terasă, se pot plasa tarabele plus un grilaj de protecție. Se găsesc soluții.

Vine iarna, dacă acum e greu sa urcam și coboram panta, cum va fi când va fi și ghetus? Clienții pieței sunt pensionarii.

ADVERTISING

Tinerii își fac cumpărăturile în Kaufland. Câștiga supermarketul, pierd micii producători. Bravos!”, scrie Daniela Zeleniu, căreia Ciprian Ciucu îi răspunde: ”Discut mâine cu administrația piețelor. Nu promit o soluție sau alta, cântărim toate argumentele.”

O altă doamnă se plânge de frigul pe care vor fi nevoiți să-l suporte vânzătorii.

”Conteaza sa ramână sanatosi, domnule primar. Considerați ca acolo in frig este ok? Atât oamenii cât și marfa?”, spune ea. ”Avem o situație. Aceasta este o alternativa. Preferați să nu fac nimic?”, răspunde Ciucu.

Primarul, luat la întrebări și cu privire la apa caldă

Desigur, oamenii nu s-au sfiit să adreseze și câteva dintre problemele lor cele mai arzătoare.

”Domnule primar, campania electorală a trecut. Subsemnatul Cozlov Mihai, locuitor al sectorului 6, plătitor de taxe și impozite și de servicii (apă caldă și căldură),sunt total nemulțumit- nu este apă caldă și căldură. Lăsați pisica în birou și apucați-vă de treabă. Dacă nu sunteți în stare, nu ne mai țineți legați de un sistem centralizat de termoficare. Nu mi se pare corect să plătesc pentru disconfort!”, scrie un comentator.

”Si eu sunt la fel de nemulțumit”, îi răspunde Ciprian Ciucu.

”Vă rog să înțelegeți ca apa caldă si caldura tin exclusiv de Primăria Capitalei. Nu am niciun fel de atributii. Problema a apărut pentru că foștii primari, Firea și Mutu nu au dat drumul la lucrări in primăvara, ca sa nu se sape Sectorul si sa nu piardă electoral. Eu știu problema, Nicușor Dan știe problema, este prima lui prioritate. Dar acolo sunt șantiere întârziate, nu știu ce poate face pe termen foarte scurt. Vă cred, și eu sufăr, si eu stau la bloc”, mai scrie Ciprian Ciucu.

Oamenii au apreciat conversația

Și totuși, deși mulți au venit cu critici, au fost și oameni care au apreciat atât gestul primarului cât și deschiderea lui de a vorbi cu oamenii.

”Felicitări! Mai rar un primar care sa răspundă la intrebarile cetatenilor. Cârcotașii, care nu sunt multumiți de locatia pietei, cand au fost întrebați de o locație mai bună, nu au știut să răspundă. De pe margine toti ne dam cu parerea…”, scrie George Cara, un alt locuitor al Sectorului 6, la postarea primarului Ciucu.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇