Cine sunt mercenarii care l-au asasinat pe preşedintele din Haiti: Doi americani şi 26 de columbieni

Cine sunt mercenarii care l-au asasinat pe preşedintele din Haiti: Doi americani şi 26 de columbieni

Grupul de comando responsabil de asasinarea preşedintelui haitian Jovenel Moise era format din 26 de columbieni şi doi americani originari din Haiti.

„A fost un comando de 28 de atacatori, între care 26 de columbieni, care au efectuat operaţiunea de asasinare a preşedintelui”, a declarat Léon Charles, director general al poliţiei haitiene, într-o conferinţă de presă, precizând că cei doi americani şi 15 columbieni au fost arestaţi, trei ucişi şi alţi opt sunt căutaţi.

Cel puţin şase mercenari suspectaţi de implicare în asasinat ar fi foşti militari columbieni, a declarat ministrul columbian al Apărării, Diego Molano, citat de AFP.

''Informaţiile iniţiale indică faptul că sunt cetăţeni columbieni, foşti membri ai Armatei. Am dat instrucţiuni... Poliţiei şi Armatei să coopereze imediat în această anchetă pentru a clarifica aceste fapte'', a menţionat ministrul, într-un mesaj video transmis presei.

Preşedintele haitian Jovenel Moise, în vârstă de 53 de ani, a fost asasinat în noaptea de marţi spre miercuri de bărbaţi înarmaţi care au luat cu asalt reşedinţa acestuia din cartierul Pelerin situat în capitala ţării, Port-au-Prince. În atac a fost rănită şi prima doamnă, Martine Moise.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇