Iohannis anunţă cine vine la şedinţa de la Cotroceni. Se închid toate şcolile?

Iohannis anunţă cine vine la şedinţa de la Cotroceni. Se închid toate şcolile?

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, în cea mai neagră zi pentru România de la începutul pandemiei, că e nevoie de restricții mai dure, chiar dacă sunt nepopulare, motiv pentru care a convocat o ședință cu autoritățile responsabile cu gestionarea crizei sanitare.

Administrația Prezidențială a precizat, miercuri, că ședința are loc la ora 17:30 și la ea vor participa prim-ministrul demis Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

ADVERTISING

Într-un mesaj ulterior, Cotroceniul anunță că va veni și colonelul Valeriu Gheoghiță, cel care organizează campania de vaccinare antiCovid.

După câteva ore s-a anunţat oficial că la şedinţă va participa şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cel care s-a opus închiderii şcolilor după depăşirea unor rate de infectare cu Covid în localitate. Aşadar, este posibil ca azi să se decidă ceva în acest sens.

România a avut ieri cea mai neagră zi de la începutul pandemiei, cu un bilanț cu număr record de cazuri (aproape 19.000), record de morți (574) și de pacienți la ATI (peste 1.800). Președintele Iohannis s-a declarat ”alarmat” de lipsa de acțiuni din partea autorităților, în condițiile în care situația cauzată de pandemie e tot mai gravă de la o zi la alta.

ADVERTISING

Iohannis a vorbit de măsuri precum adoptarea în Parlament a obligativității certificatului verde pentru anumite activități, dar și de restricții ”capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea și interacțiunea umană”.

”Nu trebuie să mai pierdem nicio clipă din a le aplica, oricât de nepopulare ar părea”, a spus Iohannis.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇