Cine este soacra primarului din Baia Mare, prinsă în flagrant când îi dădea mită mamei unei judecătoare

Cine este soacra primarului din Baia Mare, prinsă în flagrant când îi dădea mită mamei unei judecătoare

Femeia reținută de procurori pentru că a încercat să mituiasă o judecătoare este mama Tabitei Gliga, creatoarea de modă căsătorită cu primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Claudia Gliga, 54 de ani, este unic acționar și administrator la Elenstab Brod SRL, din județul Mureș, scrie Libertatea.

Firma are ca obiect de activitate fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie, iar în 2022 a înregistrat o cifră de afaceri de 452.000 de lei și un profit de aproape 200.000 de lei.

ADVERTISING

Compania deține o cofetărie în Piața Victoriei din orașul Târgu Mureș.

Tabita-si-Claudia-Gliga
Tabita și Claudia Gliga. Foto: Facebook / Tabita Gliga

Claudia Gliga a fost prinsă în flagrant delict, miercuri, de procurorii DNA, în timp ce îi oferea 50.000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj, pentru o sentinţă mai blândă în dosarul edilului.

Suma ar fi fost o primă tranşă din banii promişi. Atât soacra primarului Cherecheş, cât şi soţia acestuia au fost audiate timp de mai multe ore la DNA Cluj. Ulterior, procurorii au dispus reținerea socrilor lui Cătălin Cherecheș pentru 24 de ore.

ADVERTISING

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că judecătoarea din completul care urma să-l judece pe primar a făcut denunțul la DNA. Procurorii DNA au intrat atunci pe fir și au realizat mai multe înregistrări ambientale. În înregistrări, soacra primarului i-ar fi spus mamei judecătoarei că fiica sa, la soluționarea dosarului primarului, "în numele legii să fie mai blândă".

Potrivit anchetatorilor, soacra lui Cherecheş ar fi fost ajutată de soţul ei atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i transportul atât în vederea "rezolvării problemei" la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro.

ADVERTISING

Socrii lui Cătălin Cherecheș urmează să fie prezentaţi Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În aprilie 2016, primarul de Baia Mare a fost acuzat într-un dosar al DNA că a luat mită 30.000 de lei, dar a susținut atunci că a fost vorba despre restituirea unui împrumut. Cătălin Cherecheș a fost arestat, dar a candidat de după gratii și a fost reales primar cu 70% din voturi.

În februarie 2022, Cherecheș a fost condamnat în primă instanță, de Tribunalul Cluj, la 5 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită în formă continuată, decizia nefiind definitivă. De asemenea, instanța dispusese ca pe o perioadă de 4 ani să i se interzică mai multe drepturi, inclusiv cel de a fi ales.

Pe 24 noiembrie 2023 Cătălin Cherecheș urma să primească decizia definitivă în acest dosar DNA din partea judecătorilor Curții de Apel Cluj.

El a declarat că nu ştie despre ce este vorba și că nu exclude o „manevră", chiar şi din partea soacrei sale.

„Mi se pare o prostie. Nu ştiu despre ce este vorba. Eu sunt la birou, îmi văd de treabă. Dacă a făcut aşa ceva, oricum nu a făcut-o în numele meu, să i se aplice prevederile legale oricât de drastice. Lucrurile astea mi se par nişte cretinătăţi. De unde să ştiu eu ce putea să facă? Mi se pare o chestie pe care un om normal nu are cum să o facă. Trebuie să fii tâmpit!

Cu soacra n-am vorbit de când m-am însurat, este în alt oraș. Dar de unde să știu eu că o cunoaște pe mama judecătoarei? Dar nu exclud și să fie o manevră intenționată, chiar și de către soacră. Eu nu am încredere decât în mama și în Dumnezeu”, a declarat Cherecheș la Antena3.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇