China va dona 2 miliarde de doze de vaccin în 2021. Problema e că nu prea sunt eficiente

China va dona 2 miliarde de doze de vaccin în 2021. Problema e că nu prea sunt eficiente

Preşedintele chinez Xi Jinping a anunţat că ţara lui va dona altor state 2 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19 în 2021.

Într-un mesaj adresat participanţilor la forumul internaţional de cooperare în privinţa vaccinurilor anti-COVID-19, preşedintele chinez a mai spus că ţara lui va dona şi 100 de milioane de doze mecanismului global de distribuţie de vaccinuri COVAX, , a raportat televiziunea de stat CCTV, citată de Reuters.

China a livrat peste 770 de milioane de doze de vaccinuri în alte ţări, potrivit unei declaraţii publicate pe site-ul Ministerului de Externe, a precizat ministrul Wang Yi în cadrul forumului de joi.

Sinovac Biotech, unul dintre principalii producători chinezi de vaccinuri, a semnat acorduri de cooperare cu 20 de ţări, care vizează aproape 900 de milioane de doze conţinând vaccinul anti-COVID-19 produs de această companie, a anunţat directorul său executiv, Yin Weidong, joi, într-un discurs rostit în cadrul aceluiaşi forum.

În afara Chinei, partenerii Sinovac din Indonezia, Brazilia, Turcia, Malaezia şi Egipt vor participa la producerea acestor doze, a mai spus Yin, fără să precizeze calendarul de livrare.

Compania Sinovac va depune la autorităţile de reglementare medicală din mai multe ţări solicitări privind organizarea unor studii clinice şi eliberarea autorizaţiei de utilizare pentru două versiuni noi ale vaccinului său, modificat pentru a ţinti variantele Delta şi Gamma, în viitorul apropiat, a dezvăluit Yin Weidong.

ADVERTISING

Vaccinurile Chinei nu prea sunt eficiente

Autoritățile din China au început încă din luna februarie a anului trecut să anunțe că dezvoltă mai multe vaccinuri anti-Covid.

Presate de acuzațiile frecvente că au amânat deciziile de carantină, ascunzând faptul că în Wuhan a izbucnit o epidemie de coronavirus, autoritățile de la Beijing au văzut în vaccin o cale prin care puteau să-și refacă prestigiul. Dar au ratat.

Sinovac și Sinopharm, cele două vaccinuri chinezești aprobate și folosite pe scară largă, n-au oferit date despre eficacitatea în fața noilor variante de coronavirus.

China a folosit pe scară largă “diplomația vaccinurilor”, iar mai multe state au primit doze prin bunăvoința Beijing-ului numai că în termen de câteva luni au început să apară problemele.

ADVERTISING

În Mongolia, Bahrain și Seychelles, state care au mizat pe vaccinurile chinezești și au imunizat o mare parte a populației cu acestea, începând cu sfârșitul lunii iunie s-au înregistrat un număr tot mai mare de infectări, chiar și la cei vaccinați.

Problema cu vaccinurile chinezești e că nu există date publicate, iar experții independenți nu au avut acces la studiile de eficacitate.

Practic, comunitatea medicală și științifică a fost obligată să ia în considerare doar datele parțiale puse la dispoziție de autoritățile chineze.

Acesta a fost motivul pentru care nici în SUA și nici în Uniunea Europeană, instituțiile care aprobă tratamentele și instrumentele medicale n-au luat niciun moment în discuție soluțiile din China.

ADVERTISING

Citeşte detalii aici: Un nou eșec al comunismului - vaccinul împotriva Covid 19. De ce Rusia și China au ratat realizarea unor seruri eficiente

Află şi de ce vaccinurile chinezești nu sunt un succes? Distanța dintre propaganda politică și realitate

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇