Certificate false cu test ”negativ” de COVID-19, vândute la vama Promachonas. Cât costau

Certificate false cu test ”negativ” de COVID-19, vândute la vama Promachonas. Cât costau

Documente false care certifică un test negativ cu COVID-19 erau vândute marţi la punctul de trecerea frontierei din Bulgaria în Grecia Promachonas.

Asta cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a unei măsuri care prevede obligativitatea acestor documente, la miezul nopţii de marţi spre miercuri, dezvăluie presa greacă.

Postul de televiziune Meha TV arată într-un reportaj că inspecţii în zona de frontieră au scos la lumină ”noi afaceri” constând în vânzarea unor certificate false turiştilor care vor să treacă frontiera în Grecia.

ADVERTISING

Potrivit postului, unii turişti ar fi cumpărat certificate false şi le-ar fi prezentat autorităţilor elene, pentru a evita testarea la Promachonas, o plasare în izolare pe o perioadă de 24-36 de ore sau o plasare în carantină pe o perioadă de 14 zile, într-un hotel special, în cazul în care testul se dovedeşte pozitiv.

Aceste certificate false atestă că deţinătorul a fost testat ”negativ” cu COVID-19. Un certificat fals costă între 30 şi 40 de euro.

Potrivit televiziunii, persoane care deţin astfel de certificate - ce nu au fost emise de către laboratoare acreditate - schimbă numele şi alte date esenţiale. Apoi, le vând celor care vor să intre în Grecia.

ADVERTISING

Autorităţile elene sunt la curent cu aceste certificate false şi intenţionează să efectueze teste aleatorii turiştilor, la frontieră.

Citește și:

Turiştii care intră în Grecia vor trebui să prezinte un test COVID-19 negativ. Cel puţin 29 de români si bulgari ar fi fost testaţi pozitiv la vama Promachonas

Precizările MAE pentru călătoria în Grecia. Codul QR va fi transmis de marţi noaptea, intrarea se face de miercuri

Lista centrelor de testare COVID-19 a fost publicată

Noi condiții de călătorie în Grecia. Formularul a fost suspendat, iar certificatul pentru Covid-19, actualizat

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇