Centre de vaccinare în aeroporturi și vămi pentru românii din străinătate. Se va folosi serul Johnson & Johnson

Centre de vaccinare în aeroporturi și vămi pentru românii din străinătate. Se va folosi serul Johnson & Johnson

În aeroporturi și în punctele de trecere a frontierei se vor organiza centre de vaccinare, pentru a fi imunizați românii din străinătate.

Serul folosit va fi cel de la Johnson & Johnson, a anunțat marți coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

“Vor fi mai multe centre operaţionale în punctele de frontieră, în zonele de intrare în ţară, atât în aeroporturi, mai ales cele care au zboruri internaţionale, cât şi la punctele terestre Nădlac, Vam Borş, Satu Mare.

Vrem să dăm posibilitatea în mod deosebit cetăţenilor români din diaspora care revin în ţară să se poată vaccina. Majoritatea din centre vor avea vaccin de la Johnson & Johnson, care se face într-o singură doză”, a spus Gheorghiţă.

ADVERTISING

În ceea ce privește platforma de vaccinare, Gheorghiță a afirmat că aceasta va fi modificată astfel încât să se poată face programări și pentru Johnson & Johnson, care are o singură doză.

“Până la finalul acestei săptămâni sau cel târziu la începutul săptămânii viitoare, va fi gata posibilitatea de programare în platformă în centrele de vaccinare care vor avea vaccin de la Johnson & Johnson.

Ştim că schema de vaccinare este pentru o singură doză, platforma în momentul de faţă fiind optimizată să aloce doza de rapel, aşa încât trebuie făcute aceste modificări din punct de vedere tehnic”, a subliniat Valeriu Gheorghiţă.

ADVERTISING

Johnson & Johnson şi-a redus la jumătate livrările de vaccin în UE

Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson (J&J) şi-a redus la jumătate livrările de vaccin prevăzute săptămâna aceasta în Uniunea Europeană (UE), potrivit unui oficial european.

Se pare că laboratorul american se confruntă cu probleme de producţie în Statele Unite.

Conferință de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV #ValeriuGheorghita #AndreiBaciu #CNCAV #RoVaccinare

Conferință de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV#ValeriuGheorghita #AndreiBaciu #CNCAV #RoVaccinare

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 18 mai 2021

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇