Cel puțin 29 oameni au murit într-un incendiu produs într-o discotecă din Istanbul (Foto & Video)

Cel puțin 29 oameni au murit într-un incendiu produs într-o discotecă din Istanbul (Foto & Video)

Cel puţin 29 de persoane au murit şi opt au fost rănite marţi într-un incendiu declanşat într-o discotecă situată la subsolul unui imobil rezidenţial cu 16 etaje din centrul oraşului Istanbul, a anunţat biroul guvernatorului Istanbului, Davut Gül.

Dintre persoanele rănite, una este spitalizată cu răni grave, transmit AFP, Reuters şi dpa.

Cauza incendiului nu este clară, dar focul ar fi putut izbucni în timpul lucrărilor de renovare a clădirii care aveau loc pe timpul zilei, a spus biroul guvernatorului.

Beşiktaş'ta gece kulübünde yangın: 27 ölü

”Un incendiu a izbucnit într-o discotecă situată în subsolul unui imobil rezidenţial cu 16 etaje la Gayrettepe, în cartierul Besiktas”, a spus guvernatorul Davut Gül.

ADVERTISING

El a precizat că pompierii au fost apelaţi la ora locală 12:47 (09:47 GMT), iar focul a fost stins după câteva ore.

”O anchetă a fost deschisă în urma incendiului survenit la Gayrettepe, în cartierul Besiktas din Istanbul”, a anunţat ministrul de Interne turc Ali Yerlikaya pe platforma X.

Potrivit canalului de televiziune privat NTV, cinci persoane au fost reţinute de poliţie.

Primarul reales duminică al metropolei Istanbul, Ekrem Imamoglu, s-a deplasat la locul acestei tragedii. ”Incendiul a fost stins. Sperăm că nu vor mai fi alte victime”, a declarat el, înainte de a transmite condoleanţe familiilor celor decedaţi în incendiu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇