Incendiu la un spital Covid din Irak UPDATE Cel puțin 82 de persoane au murit (Foto & Video)

Incendiu la un spital Covid din Irak <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Cel puțin 82 de persoane au murit (Foto & Video)

Zeci de persoane au murit într-un incendiu declanşat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică într-o unitate de terapie intensivă pentru bolnavi de Covid din Irak.

UPDATE: Cel puțin 82 de persoane au murit. Inițial, autoritățile au anunțat 23 de decese.

Tuburi cu oxigen "depozitate fără a respecta condiţiile de securitate" sunt la originea dezastrului, au explicat pentru AFP surse medicale.

La miezul nopţii, focul a început să se extindă la mai multe etaje, a raportat o sursă medicală.

Înregistrări video postate pe reţelele sociale arătau pompieri încercând să stingă focul în mijlocul unei mulţimi de bolnavi şi rude care căutau să scape din clădirea situată la periferia de sud-est a Bagdadului.

Surse medicale şi de securitate au indicat pentru AFP că 50 de persoane au fost rănite.

ADVERTISING

La rândul său, Apărarea civilă a declarat agenţiei oficiale irakiene că a putut "salva 90 de persoane din totalul de 120 de bolnavi şi rude" care se aflau la faţa locului.

Acest incendiu a stârnit imediat un val de indignare în ţară. Guvernatorul Bagdadului, Mohammed Jaber, a cerut "Ministerului Sănătăţii o comisie de anchetă pentru ca cei care nu şi-au făcut treaba să fie aduşi în faţa justiţiei".

Cazurile de COVID-19 au depăşit miercuri pragul de un milion în Irak.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇