Cel mai nou elicopter rusesc, doborât de ucraineni cu o armă antitanc produsă la Kiev (Video)

Cel mai nou elicopter rusesc, doborât de ucraineni cu o armă antitanc produsă la Kiev (Video)

Armata Ucrainei a reușit să doboare un elicopter de luptă modern al Rusiei cu o rachetă antitanc de producție autohtonă.

Atacul surprinzător a fost înregistrat, iar imaginile ilustrează foarte bine un element al bilanțului pierderilor suferite de ruși: până acum au căzut în luptă 134 de elicoptere.

Este vorba despre un elicopter de atac Kamov Ka-52 „Alligator” al Forțelor Aeriene Ruse, care a fost doborât de forțele ucrainene din Brigada 95 de asalt aerian folosind, pentru prima dată, o rachetă ghidată antitanc Stugna-P.

ADVERTISING

Sistemul de rachete antitanc Stugna-P (Skif) este proiectat și fabricat în Ucraina, de către Luch Design Bureau, din Kiev.

Racheta antitanc este ghidată cu laser, are o rază lungă de acțiune și o capacitate mare de penetrare.

Skif are o rază de acțiune de 5.800 de metri și poate trece prin armuri cu o grosime de până la 1.100 de milimetri, potrivit Defence Blog.

Kamov Ka-52 „Alligator” este cel mai nou elicopter rusesc de asalt și a intrat în dotarea aviației ruse în 2011. Acesta este și unul dintre puținele elicoptere care beneficiază de scaune de catapultare pentru piloți.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇