Ucrainenii au doborât primul elicopter rus cu rachete britanice. Rusia avertizează Marea Britanie

Ucrainenii au doborât primul elicopter rus cu rachete britanice. Rusia avertizează Marea Britanie

Ucrainenii au doborât primul elicopter rus cu rachete britanice. Potrivit surselor Times, Starstreak, cel mai avansat sistem de rachete portabile britanic furnizat Ucrainei în urmă cu o săptămână, a fost filmat „tăind aeronava în două deasupra regiunii Luhansk”.

Se crede că cel mai avansat sistem de rachete portabil din Marea Britanie a doborât un elicopter rus la prima utilizare pe câmpul de luptă ucrainean.

Starstreak, un proiectil de mare viteză care distruge ţinte cu trei săgeţi cinetice, a fost filmat tăind aeronava în două deasupra regiunii Luhansk din estul ţării.

ADVERTISING

Imaginile atacului arată suliţele de tungsten rupând coada de pe Mi-28N, după ce ucrainenii care foloseau tehnici britanice au deschis focul.

O sursă din Ministerul Apărării a considerat că videoclipul îl arată pe Starstreak în acţiune asupra Ucrainei. Sursa a adăugat că sistemul antiaerian a fost dislocat în ţară de aproape o săptămână.

Vineri, ambasadorul rus la Londra, Andrei Kelin, a avertizat că dacă Marea Britanie va livra arme de artilerie cu rază lungă de acțiune și sisteme anti-navă în Ucraina, acestea vor deveni „ținte legitime" pentru forțele rusești. „Orice livrare de arme este destabilizatoare, în special cele menționate de Ben Wallace (secretarul britanic al Apărării - n.r.)", a spus Kelin.

ADVERTISING

„Aparent, acestea sunt arme noi, destul de precise. Bineînțeles, vor fi ținte legitime pentru forțele noastre armate dacă trec granița Ucrainei. Am sentimentul că ideea Londrei despre ceea ce se întâmplă în Ucraina din punct de vedere militar este formată pe baza rapoartelor de bravură ale Ministerului ucrainean al Apărării și ale conducerii ucrainene", a mai spus Kelin.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇