Cei trei premieri UE care au fost în Kievul bombardat au revenit acasă, cu trenul

Cei trei premieri UE care au fost în Kievul bombardat au revenit acasă, cu trenul

Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei s-au întors în Polonia, după o vizită de o zi, cu trenul, în capitala ucraineană Kiev, aflată sub asediul forţelor ruse, a anunţat miercuri pe Twitter Piotr Muller, purtător de cuvânt al guvernului polonez.

„Delegaţiile poloneză, slovenă şi cehă au revenit în siguranţă de la Kiev în Polonia”, a scris Muller, transmite Reuters.

Cei trei premieri călătoriseră, marţi dimineaţa, cu trenul, la Kiev, în semn de sprijin pentru regimul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

ADVERTISING

La întoarcerea în Polonia, cei trei au discutat telefonic cu președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului polonez.

La rândul său, premierul ceh, Petr Fiala, a spus că Ucraina are nevoie mai presus de toate de provizii de arme pentru a se apăra de invazia Rusiei.

Cei trei premieri au discutat cu președintele Zelenski despre sancțiuni, arme și ajutor umanitar, precum și posibilii pași diplomatici viitori, a adăugat Fiala.

Război în Ucraina, Ziua 21 - Vezi desfășurarea evenimentelor

ADVERTISING

Scurte imagini difuzate de administraţia prezidenţială ucraineană îl arătau pe Volodimir Zelenski vorbind în ucraineană şi engleză cu cei trei premieri, care au avut, de asemenea, pe agendă întâlniri cu alţi oficiali ucraineni.

La Kiev a fost prezent şi viceprim-ministrul polonez Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului de guvernământ PiS, considerat principalul factor de decizie din Polonia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇