Kievul intră în stare de asediu, iar bărbații sunt chemați să apere orașul: E un moment dificil și periculos

Kievul intră în stare de asediu, iar bărbații sunt chemați să apere orașul: E un moment dificil și periculos

La Kiev se introduc din nou restricții de circulație pentru locuitori, de astăzi, de la ora 20:00, până joi, 17 martie, ora 07:00. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei Ucrainei, Vitali Klitschko.

Este interzisă circulația prin oraș fără permis special, iar oamenii pot ieși în acest interval doar pentru a merge la adăposturile antiaeriene, în caz de urgență.

„Astăzi este un moment dificil și periculos. De aceea, îi rog pe toți locuitorii să se pregătească să stea acasă două zile sau, dacă aud sirenele, să meargă în adăposturi”, a transmis primarul Klitschko, citat de The Guardian.

ADVERTISING

Mai mult, Klitschko a făcut un apel la bărbații ucraineni să se întoarcă în Kiev și să apere orașul.

Rușii sunt tot mai aproape de Kiev, pe de o parte, însă apărarea naturală a orașului le creează probleme, iar pe de altă parte în acest interval ar urma să ajungă în oraș o delegație condusă de premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei, deci interdicția de circulație ar putea fi impusă și pentru asigurarea condițiilor de securitate necesare vizitei.

Kievul era bombardat puternic de artileria rusă, marți, mai ales partea orașului de pe direcția localității Irpin, unde se dau lupte grele.

ADVERTISING

Rușii nu au reușit să treacă râul Irpin, care reprezintă o apărare naturală pentru Kiev. Ucrainenii au aruncat în aer podurile existente și nu-i lasă pe ruși să folosească poduri plutitoare. Râurile și mlaștinile întinse din regiune creează mari probleme trupelor ruse.

Război în Ucraina, Ziua 20 - Vezi desfășurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇