Ce vor mânca liderii mondiali la G7: Vită Wagyu și două surprize riscante (Foto&Video)

Ce vor mânca liderii mondiali la G7: Vită Wagyu și două surprize riscante (Foto&Video)

Premierul nipon Fumio Kishida s-a ocupat personal pentru a se asigura că ingredientele din Hiroshima vor fi puse în valoare pe mesele participanților la summit-ul G7 din weekend.

Liderii statelor G7 vor avea nevoie de un apetit ieșit din comun la summit-ul de la Hiroshima care începe vineri și se încheie duminică, întrucât îi așteaptă meniuri cu mai multe feluri de mâncare și produse tradiționale, notează The Guardian.

Producătorii din zona Hiroshima, fiecare cu propriile tradiții culinare de care sunt foarte mândri, s-au străduit luni la rând pentru ca ingredientele lor să fie incluse în cele patru meniuri oficiale care vor fi servite pe durata a două zile, iar presa niponă a relatat că gazda summit-ului, prim-ministrul Fumio Kishida, s-ar fi implicat personal pentru a se asigura că meniul va fi pe placul său.

ADVERTISING

Premierul nipon s-a născut în Shibuya, Tokyo, însă familia lui este din Hiroshima. În ultimele șase luni, Kishida a ținut legătura cu echipa sa, pentru a se asigura că ingredientele reprezentative din acest oraș și din zonă vor apărea adecvat în meniu, potrivit postului TV Asahi.

Meniurile pe care le-a obținut ziarul britanic includ okonomiyaki, un preparat specific din Hiroshima care a apărut în urma distrugerii provocate de explozia bombei atomice din august 1945, și stridii, o altă delicatesă locală.

Sâmbătă, când Joe Biden va deveni al doilea președinte american care vizitează Muzeul Memorial al Păcii după Barack Obama, prânzul de lucru va include somon marinat, pește japonez Sebastes și pui umplut (ballotine), cu semifreddo de lămâie, servit cu cremă de citrice și drojdie de sake.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cina de lucru va fi servită la un han tradițional ryokan de pe insula apropiată Miyajima și va începe cu o selecție de fructe de mare proaspete din Marea interioară Seto, urmată de supa limpede de plătică.

Felul principal va consta în vită de Hiroshima și sushi de țipar. Desertul va include o serie de dulciuri tradiționale din Hiroshima.

Meniurile includ unul sau două preparate care le-ar putea testa gusturile liderilor mondiali mai puțin înclinați spre aventuri culinare exotice. Prânzul de lucru de sâmbătă va include rădăcini de Taro (Colocazie), plantă care produce tuberculi preparați pe grătar, și arici de mare cu garnitură de natto - boabe de soia fermentate cu un miros iute și textură lipicioasă, preparate la templul budist din Kyoto.

ADVERTISING

Alte specialități japoneze sunt, însă, mai cunoscute celor familiarizați cu popularitatea crescândă a bucătăriei tradiționale nipone, washoku, precum păstăile Edamame, vita Wagyu și condimentul miso (obținut prin fermentarea la un loc a unei selecții de boabe de soia, orez, orz și grâu).

Meniurile vor fi însoțite de un sake local și vor include și okonomiyaki, un preparat de tip street food bogat în carbohidrați. Invitații vor fi serviți, însă, cu o versiune mai "prietenoasă", făcută din stridii și orez fierbinte, urmat de cheesecake cu înghețată de căpșuni.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇