Sentință în cazul elevului din București care și-a înjunghiat profesoara de japoneză

Sentință în cazul elevului din București care și-a înjunghiat profesoara de japoneză

Elevul de 17 ani care şi-a înjunghiat anul trecut profesoara de japoneză a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

El urmează a fi internat şapte ani într-un centru de minori. De asemenea, elevul trebuie să îi plătească profesoarei daune de 50.000 de euro.

Decizia a fost luată de Tribunalul Bucureşti, dar sentinţa nu este definitivă.

Incidentul s-a produs în aprilie 2023, la Colegiul ”Ion Creangă” din Bucureşti, după ce profesoara de limbă japoneză a anunţat pe neaşteptate un test.

ADVERTISING

Când a ajuns în dreptul băncii unui elev, acesta a scos un cuţit din rucsac şi a atacat-o în zona gâtului. Profesoara a fost transportată la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Anchetatorii susţin că elevul a premeditat atacul şi a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze.

"Inculpatul a premeditat săvârşirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze şi s-a înarmat cu un cuţit. Din modul în care a acţionat, lovind victima cu o armă cu potenţial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acţiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard", spun procurorii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇