Cazuri de infectare cu Omicron, confirmate în Germania și Italia

Cazuri de infectare cu Omicron, confirmate în Germania și Italia

Două cazuri de infectare cu noua tulpină de Covid, Omicron, au fost confirmate în Germania și un caz în Milano.

Germania a anunţat sâmbătă că primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului au fost confirmate la Munchen, transmite dpa, citată de Agerpres.

Cele două persoane contaminate au intrat în Germania pe 24 noiembrie, venind pe calea aerului din Africa de Sud, a precizat ministrul sănătăţii al landului Bavaria, Klaus Holetschek.

În cursul zilei, autorităţile regionale din landul Hessa anunţaseră că un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a apărut în Germania la o persoană revenită recent din Africa de Sud.

ADVERTISING

Un caz de infectare cu Omicron a fost confirmat și în Italia, la Milano, a anunţat Institutul Superior de Sănătate (ISS), citat de News.ro. "Proba pozitivă" a fost depistată la un pacient care a venit din Mozambic.

Primele cazuri în Europa au fost depistate în Belgia, după care au fost confirmate două în Marea Britanie. Cazuri suspecte au fost declarate în Olanda și Cehia.

Această variantă de coronavirus, detectată pentru prima dată joi în Africa de Sud, este considerată "îngrijorătoare" de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Ea prezintă un risc crescut de contaminare comparativ cu celelalte variante, inclusiv Delta.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇