Câți ani de închisoare au luat părinții unui adolescent care și-a împușcat mortal patru colegi

Câți ani de închisoare au luat părinții unui adolescent care și-a împușcat mortal patru colegi

Părinţii unui adolescent american – condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea a patru elevi în liceul în care învăţa – au fost condamnaţi la zece până la 15 ani de închisoare, o premieră în Statele Unite, relatează AFP.

Anterior, mama adolescentului, Jennifer Crumbley, şi tatăl acestuia, James Crumbley, au fost găsiţi vinovaţi în două procese distincte, în februarie şi martie. Iar acum a venit şi sentinţa.

Cei doi au fost condamnaţi pentru că băiatul lor a comis atacul mortal cu o armă de foc, care i-a fost oferită chiar de părinţi.

ADVERTISING

Amândoi și-au exprimat regretul pentru atacul fiului lor, în timp ce avocații lor au făcut presiuni pentru a minimiza pedeapsa cu închisoarea.

”Aceste verdicte confirmă acţiuni repetate sau lipsa unor acţiuni care ar fi putut opri o catastrofă iminentă”, a declarat judecătoarea de la tribunalul din Pontiac, în Michigan (nord), Cheryl Matthews.

Pedeapsa extinsă de la 10 la 15 ani a fost „pentru a acționa ca un factor de descurajare”, adaugă magistratul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Soții Crumbley sunt eligibili pentru eliberare condiționată abia după ce vor ispăși 10 ani de închisoare.

Cei doi au efectuat deja doi ani din pedeapsă, în detenţie preventivă.

Vina părinţilor

Părinţii au fost condamnaţi pentru omor prin imprudenţă, ca urmare a neîndeplinirii obligaţiei legale de a controla acţiunile copilului lor, care avea 15 ani la momentul faptelor.

La procesul ei, Jennifer Crumbley a mărturisit că soţul ei a adus, cu câteva zile înainte de masacru, un pistol Sig Sauer de calibrul 9 mm drept cadou de Crăciun anticipat. Ea a povestit că şi-a dus fiul la un poligon de tir a doua zi.

ADVERTISING

În ciuda convocării părinţilor la liceu în ziua tragediei – profesorii descoperiseră un desen „alarmant” pe masa lui Ethan Crumbley şi i-au sfătuit să-l ducă la tratament psihologic -, au plecat fără să-l ia acasă.

Minor la momentul faptelor, Ethan Crumbley a fost judecat ca adult şi condamnat în decembrie la închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării anticipate.

Adolescentul a ucis două fete şi doi băieţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, dar a şi rănit alţi şase elevi şi un profesor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇