Cătălin Cherecheș s-ar afla pe o insulă din Italia cu mama și soția sa

Cătălin Cherecheș s-ar afla pe o insulă din Italia cu mama și soția sa

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare, s-ar afla pe o insulă din Italia.

Edilul ar fi împreună cu mama și soția sa, spun surse Digi24. Polițiștii italieni trebuie să meargă să îl găsească și să îl aresteze, conform mandatului european de arestare.

Cherecheș a fugit din țară vineri, cu câteva ore înainte de a fi condamnat, folosind actele unei rude care locuieşte într-un stat din Europa, a anunțat sâmbătă chestorul de poliţie Victor Ştefan Ivașcu, şeful Poliţiei de Frontieră.

ADVERTISING

Edilul a ieșit din țară prin Vama Petea vineri la ora 7:49, cu un taxi. Cherecheș se afla pe locul din dreapta şoferului, a precizat Ivașcu.

Șeful Poliţiei de Frontieră a declarat că primarul din Baia Mare semăna cu ruda ale cărei acte le-a folosit.

Conform acestuia, un poliţist de frontieră român şi unul maghiar, ambii aflaţi în afara tonetelor, au confruntat imaginea din actul de identitate cu cea a pasagerului şi au permis intrarea autovehiculului în Ungaria.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv, vineri, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia Curţii de Apel Cluj e aceeași cu sentința pronunțată în primă instanță de Tribunalul Cluj, în februarie 2022.

ADVERTISING

În plus, Curtea de Apel Cluj i-a majorat de la 4 la 5 ani pedeapsa complementară care îi interzice dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice altă funcţie publică, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de sta şi, dreptul de a ocupa funcţia de primar. Pedeapsa complementară se execută după ce iese din închisoare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇