Cătălin Cherecheș a fost încarcerat în penitenciarul din Augsburg. Germania nu știe deocamdată cât va dura extrădarea

Cătălin Cherecheș a fost încarcerat în penitenciarul din Augsburg. Germania nu știe deocamdată cât va dura extrădarea

Primarul din Baia Mare Cătălin Cherecheş, reţinut de poliţiştii din Germania, a fost prezentat magistraţilor, care au decis încarcerarea imediată.

Surse judiciare au transmis, pentru News.ro, că fugarul Cherecheş a fost prezentat, miercuri, la ora 15:00, judecătorului, care a decis încarcerarea imediată a acestuia.

”Imediat după decizie, Cherecheş a fost transportat şi încarcerat în penitenciarul din Augsburg-Gablingen”, au transmis sursele citate.

Potrivit acestora, autorităţile din Germania aveau informaţii, încă din 27 noiembrie, că Cherecheş s-ar afla în zona metropolitană a oraşului München.

ADVERTISING

Prin urmare, Procuratura Generală din München a dispus măsuri de supraveghere şi de monitorizare a telecomunicaţiilor, în urma cărora, la 28 noiembrie 2023, a fost stabilit locul unde se află suspectul, iar în jurul orei 18:30 a avut loc o arestare în zona gării centrale din Augsburg.

Decizia extrădării va fi luată de Tribunalul Regional Superior din München, la solicitarea Parchetului General din München.

”Durata procedurii de extrădare nu poate fi încă evaluată. Aceasta depinde, de asemenea, în mare măsură de faptul dacă persoana urmărită penal este de acord cu aşa-numita extrădare simplificată”, au transmis autorităţile germane.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a explicat că fugarul Cătălin Cherecheş poate fi adus în 10 zile în ţară, dacă consimte la predare. În al doilea scenariu, în care refuză, termenul este de 60 de zile.

Decizia de predare nu aparţine statului român, pentru că nu avem voie să exercităm imixtiuni asupra justiţiei din Germania, ci aparţine exclusiv instanţei din statul unde a fost găsit fugarul.

Germania se află pe locul doi cu privire la numărul de persoane predate în România, după Marea Britanie. În acest an, Germania a predat României 150 de persoane condamnate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇