Cât teritoriu ucrainean au ocupat rușii în ultimele 6 luni. ISW a calculat o suprafață de două ori mai mare ca Bucureștiul

Cât teritoriu ucrainean au ocupat rușii în ultimele 6 luni. ISW a calculat o suprafață de două ori mai mare ca Bucureștiul

Analiștii occidentali de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au estimat că armata rusă a ocupat peste 500 de km pătraţi din Ucraina în ultimele 6 luni, începând cu octombrie 2023, când forţele ruse au început o nouă ofensivă. 

Ideea că războiul nu mai poate fi câştigat de Ucraina este o propagandă rusă, consideră ISW. 

Experții de la Institutul pentru Studiul Războiului apreciază că Rusia a avansat lent, dar constant, în special în estul Ucrainei, în ultimele 6 luni.

Victoriile obţinute de ruşi nu sunt semnificative din punct de vedere tactic, iar războiul ar putea merge în orice direcție, totul depinde de ajutorul occidental și mai ales ajutorul militar american, potrivit evaluării ISW. 

ADVERTISING

De la începutul noilor operațiuni ofensive în octombrie 2023, trupele ruse au capturat 505 kilometri pătrați de teritoriu ucrainean, adică o suprafaţă de două ori mai mare ca cea a Bucureştiului.

În perioada 1 ianuarie - 28 martie 2024, trupele ruse au capturat cu aproape 100 de kilometri pătrați mai mult decât în ​​ultimele trei luni ale anului 2023, mai arată ISW.

Citeşte în continuare pe Observator News

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇