Cât se pregătesc rușii pentru un atac cu rachete asupra Ucrainei și cum își fac planurile

Cât se pregătesc rușii pentru un atac cu rachete asupra Ucrainei și cum își fac planurile

Rușii au lansat numeroase atacuri cu rachete asupra infrastructurii din Ucraina, iar multe dintre ele au fost respinse de forțele ucrainene.

Dar este destul de dificil de prezis când va avea loc următorul atac masiv, pentru că este planificat și pregătit în avans, spune purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene, Iuri Ignat, citat de Ukrinform.

În același timp, conducerea armatei de la Kiev e conștientă de obiectivele Rusiei, a adăugat oficialul militar ucrainean.

„Este greu de prezis ceva, pentru că Rusia plănuiește totul în avans și planifică totul în secret. Obiectivele lor sunt scrise, notate pe hârtie de mai mult timp, unele sunt prioritare, altele nu. În principiu, toate obiectivele trasate de ei (ruși - n.red. ) au fost cunoscute de conducerea noastră militară”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene.

ADVERTISING

Potrivit lui Ignat, o lovitură pregătită de ruși durează mai multe zile.

”Cât durează să pregătească un atac? Nu vorbim de o zi, poate fi vorba de câteva zile, pentru că se programează ruta de zbor a rachetelor, se adună informații din surse aeriene, terestre și spațiale.

De asemenea, ei colectează date despre locația sistemelor noastre de apărare aeriană, unde sunt amplasate, cum să le ocolească și unde există puncte slabe în sistemul de apărare aeriană”, a spus Ignat.

El a mai afirmat că toate aceste date sunt centralizate, iar apoi rușii stabilesc ziua în care pot lansa o lovitură cu rachete.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Chiar dacă luni a avut loc un atac masiv cu rachete, este clar că nu a fost o decizie spontană, a fost pregătită din timp”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit Ukrinform, Forțele de Apărare ucrainene au doborât peste 60 de rachete din cele peste 70 lansate de trupele ruse asupra Ucrainei în timpul unui bombardament masiv care a avut loc luni, 5 decembrie.

Ziua 287 de război: Kremlinul promite să se răzbune, după ce trei baze militare din Rusia au fost atacate cu drone

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇