Cât plătește statul pentru modernizarea Vilei Lac 1. Cu aceiași bani poate fi cumpărată o vilă de lux în Beverly Hills UPDATE

Cât plătește statul pentru modernizarea Vilei Lac 1. Cu aceiași bani poate fi cumpărată o vilă de lux în Beverly Hills <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Ministerul Dezvoltării vrea să aloce 280 de milioane lei (56 de milioane de euro) către Compania Națională de Investiții, companie din subordine, pentru consolidarea și modernizarea Vilei de protocol Lac 1, potrivit unei hotărâri de huvern postate pe site-ul Secretariatul General al Guvernului.

Cu aceşti bani poate fi cumpărată de exemplu o proprietate de lux în Beverly Hills de peste 18.000 mp, cu 7 dormitoare, un perete de apă în cascadă de 20 de metri şi o pivniţă cu 2.000 de sticle de vin, potrivit Observator News.

ADVERTISING

Proiectul de act normativ are nevoie de semnătura premierului Marcel Ciolacu pentru a intra în vigoare.

UPDATE: Premierul a declarat, vineri, înaintea şedinţei de vineri a Guvernului, că reabilitarea imobilului Vila Lac 1 nu reprezintă o prioritate şi nu va aproba acest demers, având în vedere că suma este una mare.

Autorităţile susţin că liderii lumii care ajung în România nu mai pot fi cazaţi în Vila Lac 1 pentru că imobilele din complex s-au degradat şi sunt pline de mucegai în urma infiltraţiilor apei.

ADVERTISING

”Imobilele prezintă şi partea de degradări, de biodegradări, de umiditate, de atacuri fungice şi automat este necesar să se ia măsurile de prevenire şi stopare a fenomenului respectiv”, a declarat Marin Ţole, secretar de stat Ministerul Dezvoltării.

Potrivit proiectului, vor fi schimbate instalaţiile, iar exteriorul clădirii refăcut. În plus, aleile și spațiile verzi vor trece printr-o reamenajare peisagistică.

Vila Lac 1 a fost construită în 1965, în perioada lui Gheorghe Gheorghiu Dej, iar după revoluţie a stat la dispoziţia oficialilor statului român.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇