Cascada Bigăr s-a prăbușit. Era considerată cea mai frumoasă din lume

Cascada Bigăr s-a prăbușit. Era considerată cea mai frumoasă din lume

Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale.

”Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate”, a anunțat, pe Facebook, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva.

Cascada Bigar s-a rupt si s-a prabusit in Minis

Ghidul de turism Mircea Jumanca și activist pentru protecția mediului a explicat, pentru Deutsche Welle, că motivul prăbușirii este intervenția omului în circuitul apei.

ADVERTISING

„Travertinul, roca din care este formată acea cascadă, este un calcar care se depune constant odată cu trecerea apei dulci. Dar apa din izbucul care alimenta cascada a fost deviată pentru o păstrăvărie, astfel că roca nu a mai avut parte de necesarul ei natural”, a precizat Jumanca.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, s-a declarat şocat când a aflat vestea prăbuşirii Cascadei Bigăr.

”Sunt şocat, îmi pare rău. Era cel mai vizitat loc din judeţul nostru. O să analizăm ce este de făcut, dar cu natura nu te joci. E un fenomen normal, ne întristează pentru că aducea multă atenţie şi interes pentru zona noastră, dar Caraş- Severin are multe locuri frumoase şi vă invităm să le vizitaţi”, a declarat Romeo Dunca pentru News.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cascada a mai fost în pericol să fie distrusă și anul trecut, tot în luna iunie, când apele învolburate ale Izbucului Bigăr care se revarsă peste cascada ca un clopot şi care mai apoi se varsă în râul Miniş au acoperit cu totul spectaculoasa cascadă.

Cascada Bigăr a fost inclusă în numeroase topuri ale celor mai frumoase cascade din lume, inclusiv în revista The World Geography, unde a fost prezentată drept cea mai frumoasă din lume.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇