Sindicaliştii Cartel Alfa pichetează din nou Ministerului Finanţelor: Cer un salariu minim decent şi pensii echitabile

Sindicaliştii Cartel Alfa pichetează din nou Ministerului Finanţelor: Cer un salariu minim decent şi pensii echitabile

Sindicaliştii Cartel Alfa pichetează, marţi, sediul Ministerului Finanţelor, cerând ”un salariu minim decent” şi ”pensii echitabile”. Protestul sindicaliştilor va continua până la finalul lunii februarie, Ministerul Finanţelor urmând a mai fi pichetat în 2, 9 şi 15 februarie.

Sindicaliştii Cartel Alfa s-au strâns, marţi, în faţa Ministerului Finanţelor. Oamenii au steaguri ale Confederaţiei, fluiere şi vuvuzele.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Sindicaliştii au o serie de revendicări, între care ”un salariu minim decent”, ”pensii echitabile”, ”servicii publice de calitate”, ”deblocarea negocierii colective”, ”taxare justă” şi ”aplicarea corectă a legislaţiei”.

Sindicaliştii acuză ”politica de austeritate în domeniul salarizării” şi salariul minim garantat în plată crescut cu doar 41 lei net.

”În stabilirea acestei modificări arbitrare a salariului minim Guvernul a negat propria formulă de calcul, de asemenea ignorând legislaţia în vigoare”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia protestează şi faţă de ”îngheţarea unor drepturi salariale, deşi piaţa muncii din România este la 66% din productivitatea orară medie a UE, iar în ceea ce priveşte coşul brut al orei de muncă este la 35% din media UE”.

Potrivit programului de proteste anunţat încă de la debutul lunii ianuarie, Ministerul Finanţelor va mai fi pichetat în 2, 9 şi 15 februarie.

De asemenea, sindicaliştii vor mai picheta Ministerul Muncii, sediile din Bucureşti ale USR-PLUS şi UDMR, dar şi prefecturile Sibiu, Galaţi, Buzău şi Mehedinţi.

Protestele se vor încheia la finalul lunii februarie.

Iată cum s-au desfășurat și celelalte proteste sindicale: