Care sunt cele 80 de numere câștigătoare la loteria vaccinării. De ce s-a întârziat atât cu rezultatele?

Care sunt cele 80 de numere câștigătoare la loteria vaccinării. De ce s-a întârziat atât cu rezultatele?

Numerele câștigătoare la loteria vaccinării din data de 3 octombrie sunt numerele de înregistrare cuprinse între 083578 – 083657, potrivit paginii dedicate loteriei.

Astfel, toate persoanele care au un număr de înregistrare din acest interval câștigă câte 10.000 de lei, bani pe care îi pot ridica de la de la casieriile C.N.L.R de marți până vineri, între orele 9.00—14.00.

Ele sunt, practic, cele 80 de numere care urmează după marele câștigător al premiului în valoare de 100.000 de lei extras duminică seara.

ADVERTISING

Deși pare ciudată abordarea câștigurilor ”în calup”, inclusiv regulamentul de participare prevede această practică, astfel:

”La extragerea aferentă fiecărei săptămâni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câștigător al premiului mare al săptămânii, urmând ca ceilalți 80 de câștigători să fie identificați ca fiind următoarele 80 de numere de ordine consecutivă începând cu numărul de ordine imediat următor celui extras ca și câștigător”, scrie în regulament.

Dar ce se întâmplă dacă marele câștigător nu mai are alte 80 de numere înscrise ulterior? Se ia de la capăt cu numărătoarea.

ADVERTISING

”Dacă în stabilirea celor 80 de câștigători se depășește numărul de ordine aferent ultimului participant înscris, se va continua stabilirea celorlalți câștigători plecând de la numărul de ordine al primului înscris pentru extragerea săptămânală respectivă”, se arată în regulamentul loteriei.

Afișarea câștigătorilor s-a lăsat așteptată

Cele 80 de numere au fost publicate abia luni dimineață, la ora 9:00, deși trei site-uri oficiale ar fi trebuit să ofere informațiile. Aseară site-ul loteriei a picat timp de peste o oră, în timp ce foarte mulţi oameni căutau să afle dacă au câştigat.

ADVERTISING

Extragerea s-a făcut de pe platforma STS, potrivit informaţiilor SpotMedia.ro.

Loteria Română susține că nu are nicio vină că rezultatele nu s-au afişat la timp, pentru că este ”doar instumentul” acestei loterii.

„Noi nu putem avea acces la baza de date cu cei vaccinați și nici nu trebuie, pentru că este o chestiune legata de starea de sănătate a populației, așa că Ministerul Sănătății ne va transmite în mod oficial lista cu persoanele câștigătoare. Pe cei care și-au dat acceptul îi vom publica, pe ceilalti nu, așa cum este normal”, spune directorul Loteriei Române, Sebastian Moga, pentru Libertatea.

Cu toate acestea, rezultatele nu includ nicio informație personală, fiind vorba strict despre un număr de ordin generat special pentru această extragere.

Prima extragere

Joi, la ora 12:00, s-a dat startul Loteriei vaccinării la care se pot înscrie toate persoanele care au făcut schema completă şi au un certificat verde.  

La această extragere au participat numerele de ordine din intervalul 1 – 518.186, corespunzătoare participanţilor care s-au înscris, conform regulamentului, pana vineri, 1 octombrie, la orele 12:00.

Prima ediție a loteriei vaccinării a avut loc duminică, 3 octombrie, când Loteria Română a extras câștigătorii a 81 de premii.

0 8 3 5 7 7 - acesta este numărul de ordine câștigător al marelui premiu în valoare de 100.000 de lei.

Citește și: Loteria Vaccinării a început. Cei 3 pași pentru înscriere

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇