Când va fi judecată cererea procurorilor de arestare în lipsă a suspecților în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu

Când va fi judecată cererea procurorilor de arestare în lipsă a suspecților în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu

Cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Trinunalul Sibiu privind arestarea în lipsă a celor trei suspecţi în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner va fi judecată în 22 noiembrie.

”Judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis ca judecarea propunerii de arestare să aibă loc în data de 22.11.2023, pentru a se îndeplini procedura de citare cu inculpaţii”, a transmis, sâmbătă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Vineri, procurorii au formulat propunere de arestare în lipsă a celor trei bărbaţi care au participat efectiv la jaful din casa omului de afaceri din Sibiu. Ei anunţau că trebuie citaţi inculpaţii.

ADVERTISING

Datele oficiale din anchetă arată că doi dintre ei au părăsit ţara chiar în ziua în care omul de afaceri Adrian Kreiner a murit.

Cel de-al treilea s-ar afla în ţară, dar deocamdată nici acesta nu a fost prins.

Despre ceilalţi doi există suspiciunea că ar fi în Belgia şi Germania, ţări din care au venit recent în România, dar nu s-a reuşit prinderea lor.

SUSPECT CONFUNDAT

Amintim că un suspect a fost dus la IPJ Sibiu joi seara, în baza unui mandat. Cu privire la acesta, existau „date și indicii rezonabile” că ar fi unul dintre cei 3 suspecți de comiterea infracțiunilor de omor și tâlhărie calificată săvârșite asupra omului de afaceri Adrian Kreiner, în 6 noiembrie.

ADVERTISING

Acesta a fost indicat inclusiv de către mai mulți martori din dosar. După peste 12 ore de audieri, însă, bărbatul a fost eliberat. Ar fi fost vorba de o confuzie legată de nume. Însă autoritățile nu au dat detalii, versiunea oficială fiind un comunicat sec.

„Din verificările efectuate până la această dată, precum și în urma audierii persoanei conduse la sediul IPJ Sibiu, nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă față de acesta”, au transmis vineri dimineață reprezentanții Poliției Sibiu.

ADVERTISING

„Polițiștii continuă cercetările pentru coroborarea tuturor probelor pentru a lămuri cu exactitate situația de fapt și natura implicării acestuia în comiterea faptei de pe raza municipiului Sibiu”, se mai arată în comunicat.

Citește șiCazul uciderii lui Adrian Kreiner ridică multe semne de întrebare

Întors acasă, suspectul - pe nume Laurențiu Lăcătușu - povestește niște scene teribile. „Când am venit de la lucru m-au prins aici doi civili (în fața casei – n.red.). M-au tăvălit pe jos, mi-au dat cu pumnii în gură, cu picioarele. M-au luat la bătaie.... Eu vin de la lucru să îmi iau bătaie de la poliție?”, a declarat bărbatul reporterilor Digi 24.

El susține că polițiștii l-ar fi întrebat de unde vine și unde pleacă, indicându-i să intre în mașină, deși erau îmbrăcați în civil. După ce le-ar fi cerut să se legitimeze, oamenii legii ar fi început să-l agreseze și să-l târască pe jos până la automobil, după cum a povestit Lăcătușu pentru sursa citată.

Soția bărbatului este cea care îl chemase acasă după ce văzuse persoane care dădeau târcoale locuinței. Ea a fost martoră la scena reținerii. El vrea acum să ceară daune pentru ce i s-a întâmplat. Polițiștii nu au reacționat la declarația lui până în acest moment.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇