Canada suspendă zborurile din Marea Britanie. Arabia Saudită se închide complet, din cauza noii tulpini de Covid

Canada a decis, ca numeroase alte ţări, să suspende zborurile de pasageri dinspre Regatul Unit ca urmare a apariţiei în această ţară a unei tulpini noi a coronavirusului. Pe de altă parte, Arabia Saudită a hotărât să oprească toate cursele aeriene internaţionale.

Decizia luată de Canada figurează într-o notă a Ministerului Transporturilor pentru transportatorii aerieni, o copie a acesteia fiind obţinută de CBC.

În baza acestei decizii, zborurile de pasageri dinspre Marea Britanie sunt interzise pentru o perioadă nedeterminată. Restricţiile nu se vor aplica pentru zborurile de mărfuri sau în cazul aeronavelor care trebuie să aterizeze din motive de securitate.

Decizia este urmare a unei reuniuni, duminică, a mai multor membri ai cabinetului în jurul premierului Justin Trudeau.

Mai multe ţări, printre care Franţa, Belgia, Olanda, Germania, Irlanda sau România, au decis să suspende temporar zborurile sau deplasările dinspre teritoriul britanic, traducând sentimentul de îngrijorare provocat de apariţia noii variante a coronavirusului.

ADVERTISING

Partide de opoziţie canadiene au început în cursul după-amiezii să îndemne Ottawa la suspendarea temporară a zborurilor dinspre Marea Britanie, reproşând Guvernului că a întârziat pentru a închide frontierele la începutul pandemiei, relatează AFP.

Israelul interzice intrarea vizitatorilor din Marea Britanie, Danemarca şi Africa de Sud, de teama noii tulpini de coronavirus

ADVERTISING

Arabia Saudită se închide

Pe de altă parte, Arabia Saudită a luat o decizie mai drastică şi a suspendat toate zborurile internaţionale şi accesul pe teritoriul său prin punctele de trecere terestră şi prin porturi pentru cel puţin o săptămână.

Regatul saudit "suspendă toate zborurile sale internaţionale - nu şi pentru cazurile excepţionale - pentru o perioadă de o săptămână care poate fi prelungită suplimentar cu o săptămână", a raportat agenţia oficială de presă saudită, SPA, citând Ministerul de Interne.

"Intrarea în regat pe cale terestră sau prin porturile maritime va fi, de asemenea, suspendată pentru o săptămână, cu o prelungire suplimentară posibilă de o săptămână", a adăugat agenţia.

Aceste măsuri nu se aplică avioanelor efectuând zboruri internaţionale care sunt în prezent în Arabia Saudită şi care vor fi autorizate să plece, potrivit SPA.

Pe de altă parte, toţi pasagerii care au venit cu începere de la 8 decembrie din Europa sau din altă regiune a lumii unde a fost semnalată noua variantă a coronavirusului vor trebui să se izoleze pentru două săptămâni.

ADVERTISING

Arabia Saudită a început joi o vastă campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Regatul a anunţat marţi o campanie de vaccinare masivă în trei etape.

Prima are în vedere persoanele de peste 65 de ani, angajaţii din sănătate şi oamenii care suferă de boli cronice. A doua etapă vizează rezidenţii de peste 50 de ani, iar în etapa finală, a treia, vaccinul va deveni disponibil pentru restul populaţiei.

Arabia Saudită, ţara arabă de la Golful Persic cea mai populată (aproximativ 34 de milioane de locuitori), a raportat peste 361.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care peste 6.000 au fost mortale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇