Canada nu își deschide granițele nici în următoarea lună

Canada nu își deschide granițele nici în următoarea lună

Canada anunţă o nouă prelungire de o lună a închiderii frontierelor, până pe 21 februarie.

Prelungirea restricțiilor de călătorie de o lună a fost anunțată de ministrul federal al Siguranței Publice, Bill Blair, conform cicnews.com.

„Guvernul nostru nu va ezita niciodată să ia măsuri puternice pentru a-i ține pe canadieni în siguranță față de COVID-19, menținând în același timp comerțul esențial cu partenerii noștri internaționali", a scris Blair într-un tweet.

Blair a anunțat, de asemenea, că restricțiile impuse călătorilor americani vor fi valabile cel puțin până pe 21 februarie.

ADVERTISING

Frontiera Canada-SUA a fost închisă din martie pentru călătoriile neesențiale și decizia comună a fost prelungită de mai multe ori.

Pentru a proteja canadienii de COVID-19, guvernul federal a instituit, de asemenea, măsuri internaționale de restricționare a călătoriilor din martie pentru a limita călătoriile în Canada. Restricțiile interzic majoritatea călătoriilor neesențiale sau discreționare în țară.

Cine are voie să intre în Canada

Cetățenii și rezidenții canadieni pot, totuşi, să se întoarcă în Canada și să îi primească pe membrii familiei printr-o serie de derogări.

ADVERTISING

Începând cu 7 ianuarie 2021, Canada cere fiecărui călător un test negativ COVID-19 efectuat cu maxim 72 de ore înainte de plecare. Testul PCR negativ este necesar înainte ca unei persoane să i se permită să urce în orice zbor cu destinația Canada.

Testarea nu scutește călătorii de carantina de 14 zile.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇